Hyppää sisältöön

Nuorisokerhotoiminta on parasta tulevaisuustyötä myös raviradoilla

Riihimäen raviradan nuorisokerho palkittiin Ravigaalassa vuoden 2019 nuorisokerhona. Palkitsemisperusteina valinnalle olivat muun muassa tavoitteellinen työ lasten ja nuorten kerhotoiminnan sekä nuorten ohjastajien ja poniraviurheilun hyväksi - someaktiivisuutta unohtamatta.

Emma Koukkari vastaanotti Ravigaalassa vuoden 2019 Parhaan nuorisokerhon palkinnon.

Riihimäen ravirata on nostanut vuoden 2019 aikana nuorisotoimintansa tasoa ja kasvattanut merkittävästi aktiivisten nuorisokerholaisten määrää. Palkintoa vastaanottamassa nähtiin huomionosoituksesta liikuttunut Riihimäen raviradan nuorisovastaava Emma Koukkari. Neljän vuoden ahkeran työn palkitseminen oli valtava ilonaihe niin ohjaajalle kuin kerholaisille.

- Joka vuosi toimintamme on kehittynyt ja laajentunut ja kerholaisia on tullut lisää. Viime kesänä meillä oli mukana jo 17 lasta ja minun lisäkseni kaksi apuohjaajaa. Kerhotapaamisia mahtui kesään kymmenen – Riihimäen ravien lisäksi vierailimme muun muassa Vermon poniravikoulussa ja yhdellä kerhokerralla harjoittelimme ponin käsittelyä, Koukkari kertoo.

Riihimäen raviradan nuorisokerhon jäsenet ovat 5–12-vuotiaita. Kerhotapaamiset on rakennettu tekemisen ja toiminnan ympärille, eli oppitunneilla tai luennoilla ei istuta. Toiminnan sujumisesta Emma Koukkari kiittää myös lähialueen valmentajia, jotka ovat vaivojaan säästämättä osaltaan mahdollistaneet kerhotoiminnan. Mutta ei niin hyvää kerhoa, ettei jotain parannettavaa.

- No sellaista toivetta on kuulunut, että lisää pitäisi saada! Koukkari iloitsee. – Meidän kerholaiset ovat niin valtavan innostuneita ja tekeviä, että tänä vuonna kerhokautta on tarkoitus pidentää ja tapaamiskertoja lisätä. Tänä keväänä varmasti aloitamme gaalapalkinnoksi saamallamme tutustumisretkellä Tampereen Hevosklinikalle.

Maakuntaradat tekevät laadukasta nuorisotyötä läpi Suomen, ja nyt myös jo useammalla kesäradalla on oma nuorisokerho. Riihimäki kesäratana on hyödyntänyt ansiokkaasti sosiaalista mediaa ja tuo hienosti esille raviurheilua ja nuorisotoimintaa läpi vuoden. Sometaidoissa ovat monet muutkin raviradat nostaneet kiitettävästi tasoa viime vuoden aikana.

- Vuoden nuorisokerho on palkittu Ravigaalassa jo vuodesta 2001. Palkinto on tunnustus raviradan nuorisotoimijoille sekä koko raviratayhteisölle panostuksesta nuorisotyöhön ja sitä kautta lajin tulevaisuuteen, kertoo Suomen Hippoksen Nuoriso- ja koulutustoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää. - Riihimäellä talkootyön merkitys on suuri ja nuorisotyössä on mukana koko raviratayhteisö. Riihimäen raviradalla otetaan huomioon lapset, nuoret ja perheet suurella sydämellä. Aktiivinen ja työstään innostunut nuorisovastaava on raviradalla avainasemassa raviurheilun tulevaisuuden tekijänä.

Vuoden nuorisokerhoa olivat palkitsemassa eläinlääkärit Kristiina Ertola ja Jukka Houttu Tampereen Hevosklinikalta. Tampereen Hevosklinikka järjestää ensi keväänä avoimen tutustumis- ja opintopäivän, johon kutsutaan mukaan kaikki raviratojen nuorisokerhot. Ajankohta varmistuu myöhemmin, joten seuraa Hippoksen sivuja ja somea!

Lisätietoja:

Helena Hyvämäki-Mäenpää

nuoriso- ja koulutustoiminnan
koordinaattori

Suomen Hippos ry

Puh 020 760 5246

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi