Hyppää sisältöön

Nuoret setelien perässä Seinäjoella

Seinäjoen V75-ravit ravataan Kasvattajakruunu-kilpailusarjan merkeissä.

LiquricePipe2 110920 ik
Liquorice Pipe on keulapaikalle päästyään päättäväinen. Kuvassa se vie joukkoa Kriterium-karsinnassa lähdöstä maaliin. Samoin voi käydä Kasvattajakruunussa. Kuva: Irina Keinänen
V75-pelin kolmantena ja neljäntenä kohteena ajettavat 3-vuotiaiden tammojen välierät oikeuttavat lähtöjen kuuden parhaan osallistumiseen päivän 10. lähtönä ajettavaan finaaliin. Finaalin ensimmäinen palkinto on 20 000. Molemmissa välierissä on selvä suosikki: V75-3:ssa Tuomo Kantelan ajama Dreamy Lady ja V75-4:sa Mika Forssin kannustama Maggie Cloud.

Tammojen finaalipalkintoa vielä isompi summa on tarjolla 3-vuotiaille oriille ja ruunille, koska osallistujia on vain suoran finaalin verran. Silti tasokkaan 12 hevosen lähdön(V75-6) ykköspalkinto on 27 000 euroa. Lähdön suosikki on jo kaksivuotiaana vastaavan kisan voittanut Liquorice Pipe. Reippaasti lähtevä  juupajokelaisori pääsee lähtemään hyvältä kolmosradalta ja rattailla on toinen starttiraketti, Antti Teivainen. Kovimman vastuksen tarjonnee Kriteriumissa ennen ”lakrisipiippua” maaliin tullut Don Factor.

Suomenhevosten avoin lähtö päättää V75-pelin. Suosikiksi noussee kotiseudullaan kilpaileva Pihlajan Aaroni. Ihmeruunan titteliä tavoitteleva 7-vuotias Aaroni oli epäonninen Turun PM:ssä, mutta ehti silti osoittaa olevansa edelleen huippukunnossa. Kilpailumatka on vähän tavallista pitempi 2600 metriä. Aaronin pahimmat vastustajat ovat nekin pohjalaishevosia: pitkästä matkasta hyötyvä Ellan Kymppi ja ehjää juoksua ja sen myötä menestystä hakeva Kilun Peedro.