Hyppää sisältöön

Nuoret B-ponit kohtaavat toisensa Seinäjoen Kruunulähdössä

Seinäjoen ravilauantain käynnistää B-ponien tasokas Kruunulähtö. Tasoitusajossa toisensa kohtaavat 4-6 –vuotiaat ponit.Lähtö starttaa kello 13.00.

Kiperän Kepponen vastaa Seinäjoen B-ponilähdössä kotiradan edustuksesta. Rattailla hevosen entinen valmentaja Aino Leino. Kuva:Iita-Maria Ahtiainen.

Seinäjoella paalu starttaa 1600 metristä, mutta viiden osallistujan joukko on levittäytynyt tasaisesti, jokainen omille tasoituksilleen. 

Kotirataa edustaa lauantaina pisimmältä, peräti 200 metrin takamatkalta starttaava Kiperän Kepponen. Rattailta löytyy valmentaja Noora Rantala.

Pitkä takamatka ei kuitenkaan valmentajaa huoleta.

”Poni tosiaan tulee pieneltä tauolta ja tehtävä ei ole mikään mahdottomuus. Kumminkin olen tyytyväinen puhtaaseen juoksuun näin tauon jälkeen. Valmistautuminen starttiin on sujunut meillä mallikkaasti sekä varustemuutoksia on tehty. Poni on tuntunut reenissä hyvältä ja varmoin mielin pystyn lähtemään kisaan”, Rantala kommentoi.

Kiperän Kepponen on kilpaillut alkuvuodesta lähtien Rantalan valmennuksesta. Kauteen mahtuu kuusi starttia, joista yksi voittoja sekä kolme kolmatta sijaa.

6-vuotiaan tamma on tullut vuoden mittaan tutuksi uudelle valmentajalle. Omistajana sekä kasvattajana toimii Kiperän Talli.

”Kepponen on kotopuolessa oikeinkin mukava. Tietystin tammalta löytyy luonettakin, ei se aina helpolla ole päästänyt.  Kilpailussa se on oikein fiksu ja sen kanssa on helppo toimia ravipaikalla ja startissa.”

Lauantaina paalulta matkaan kiihdyttää Dites Zot. Iida Katajiston valmentama sekä yhdessä Miina Katajiston kanssa omistaman ruunan uran alku on ollut paikoin epävarma. Ehjillä juoksuilla 4-vuotias on noussut kuitenkin kärkitaisteluihin. Ohjastamisesta vastaa Seinäjoella Väinö-Kalle Korhonen.

40 metrin päästä matkaan lähtee pietarsaarelaisen Elin Salstenin omistama, ohjastama sekä valmentama P.H. Hurtiga Harpan. Kauden kahdeksasta lähdöstä peräti seitsemän on päättynyt kärkikaksikkoon.

Kokkolasta Seinäjoelle saapuu Dischamps. Jessica Häggblom on niin ikään hevosen ohjastaja, valmentaja sekä omistaja. Hoitajana toimii Åsa Häggblom. Edellisissä starteissa ruunan ajat ovat olleet lähellä ennätystulosta 2.15,1. Kauteen mahtuu toistaiseksi neljä starttia, ja vuoden avausvoitto odottaa vielä itseään.

Varane Ween uran alkuaskeleet ovat olleet voitokkaita. Tämän kauden kaikki hyväksytyt lähdöt ovat päättyneet voittoon. Seinäjoella lähtö tapahtuu peräti 160 metrin takamatkalta, mutta ruunaa sopii odottaa jälleen kärkikamppailuun. Nea Pitkänen on 6-vuotiaan omistaja, ohjastaja sekä valmentama. Erja Mattila on vastannut kasvatuksesta.