Hyppää sisältöön

Norjalainen Odd Herakles ravasi kylmäveristen Nordic Kingiksi Powerparkissa

Powerparkin raviradan juhannusjuhlan päätteeksi kuunneltiin Norjan kansallislaulu. Odd Herakles osallistui norjalaisine taustajoukkoineen Nordic Kingiin ensimmäistä kertaa urallaan, vaikka Powerparkin ravirata on havitellut upeaa oritta osallistujaksi jo neljän vuoden ajan.

Tom Erik Solberg ja Odd Herakles. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Tom Erik Solbergin ohjastama ja Lars O Romtveitin valmentama Odd Herakles nappasi makean suurkilpailuvoiton ja ajalla 20,7/1609 metriä. Solberg kiihdytti Odd Herakleksella keulapaikalle heti ensimmäisessä kaarteessa, ja hevonen piti pintansa varmasti aina maaliin saakka.

”Tämä on fantastisen upea hevonen. Kiihdytyksessä oli tärkeintä päästä Polaran edelle, ja sinne onneksi päästiin”, Tom Erik Solberg sanoi voittajaseremonioissa.

Hevosen omistaja ja kasvattaja Odd Paulsen oli saapunut Powerparkiin seuraamaan Nordic King -kilpailun paikan päälle.

”Odd Herakles on kutsuttu tänne jokaisena neljänä vuonna, kun kilpailu on järjestetty. Olemme aina halunneet tulla, mutta aikataulut eivät ole antaneet periksi. Nyt pääsimme, ja tämä ei toivottavasti ollut viimeinen kerta”, Paulsen sanoi. ”Minulle oli suuri hetki kuunnella oman maan kansallislaulu ja nähdä oma hevonen siinä voittajana.”

Paulsen kertoi, että Odd Herakles tähtää seuraavaksi Norjan mestaruuskilpailuihin. Hevosen palkintosumma kasvoi Nordic Kingin voitolla 50 000 eurolla.

Paras suomalainen Nordic King -lähdössä oli hurjan juoksun tehnyt Rapin Aatos, joka sijoittui viidenneksi. Kolmetoistavuotiasta oritta valmentaa Jouni Miettinen ja ohjasti Hannu Torvinen.

Farzad Boko ja Hannu Torvinen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Torvinen pääsi voittajaseremonioihin aiemmin samana päivänä Farzad Bokon kyydittämänä. Matias Salon valmentama ruuna juoksi tyylikkään voiton lämminveristen maililla.

”Oikein miellyttävä hevonen. Lähtö oli täynnä kovia hevosia, mutta silti pystyimme voittamaan johtavan rinnalta. Tämä on varmasti Suomen ykköshevosia”, Hannu Torvinen sanoi.

Farzad Bokon voittoaika oli 11,5a/1609 metriä.

Nordic King -lauantain kaikkien lähtöjen tulokset

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403