Hyppää sisältöön

Nina Fagerström ja Stella Hagelstam mukana Ratsuoripäivillä

Lämminveristen ratsuhevosten ja ratsuponien Ratsuoripäivät järjestetään Ypäjän Hevosopistolla huhtikuussa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä FWB-yhdistyksen sekä Ypäjän Hevosopiston kanssa. Ratsuoripäivillä ratsu- tai ratsuponioriille haetaan jalostukseenkäyttöoikeutta suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen eli FWB:n ja suomalaisen ratsuponin eli SRP:n jalostukseen. Ratsuoripäivien yhteydessä Nina Fagerström ja Stella Hagelstam pitävät ratsastusklinikat.

nina fagerström kuva sonja holma srl
Nina Fagerström ja Talent Helsingin maailmancupissa. Kuva Sonja Holma / SRL

Nina Fagerströmin ja Stella Hagelstamin klinikat Ratsuoripäivillä

Ratsuoripäivillä nähdään myös suomalaista ratsastusosaamista, kun kansainvälisellä huipputasolla esteratsastuksessa kilpaileva Nina Fagerström ja kolminkertainen Suomen mestari, kouluratsastaja Stella Hagelstam pitävät Ratsuoripäivillä ratsastusklinikat. Fagerstömin klinikan aiheena on estehevosen kouluttaminen ja ratsastettavuuden kehittäminen. Hagelstam puolestaan keskittyy siihen, miten hevonen koulutetaan GP-tasolle leikin avulla. Nina Fagerström toimii myös suorituskyvynkokeen 4-5 –vuotiaiden esteoriiden testiratsastajana.

Oriiden arvostelu

3-vuotiaat ratsuoriit suorittavat irtohypytys- sekä askellajikokeet ja ne esitetään tuomareille ratsain. 4-5-vuotiaat suorituskyvynkokeen oriit tekevät kolmen päivän aikana askellaji- ja estekokeet sekä oman että testiratsastajan esittäminä. Ratsuponioriit suorittavat yleisen oritestin, joka sisältää sekä este- että askellajikokeet. Toisessa maassa jalostukseen hyväksytyt ja FWB –kantakirjaan tarjottavat oriit osallistuvat Ratsuoripäiville vain lauantaina, jolloin ne esitetään ratsain. Kaikille Ratsuoripäiville osallistuville hevosille tehdään rakennearvostelu ja eläinlääkärintarkastus.

Oriiden ilmoittautuminen

Viimeinen ilmoittautumispäivä Ratsuoripäiville on 15.2.2018, tämän jälkeen maahan tuleville oriille 5.3.2018. Alkuperäistä ilmoittautumispäivää jatkettiin teknisistä syistä. Kaikkien ilmoittautumiseen liittyvien dokumenttien palautus 19.2.2018 mennessä.