Hyppää sisältöön

Niko Riekkinen ylivoimaisessa johdossa kohti viimeistä Salamakypärien osakilpailua

Niko Riekkisen Salamakypärät-kausi on edennyt nousujohteisesti ja Vermossa ajetussa yhdeksännessä osakilpailussa Riekkinen kasvatti johtoaan merkittävästi, kun hän ohjasti Prodigy Sharkin voittoon. Salamakypärien kilpailusarjaa on jäljellä vielä yksi osakilpailu, joka ajetaan Lahdessa 7. marraskuuta.

Niko Riekkinen voitti yhdeksännen osakilpailun. Kuva: Hanna Närhinen

Ennen yhdeksättä osakilpailua Riekkinen oli voittanut Salamakypärien lähdöistä yhden elokuussa Forssassa. Vermossa Riekkinen ohjasti Tuija Irrin valmentaman Prodigy Sharkin päättäväisesti keulapaikalle, josta valjakon oli helppo säädellä lähdön tapahtumia. Vakuuttava voitto tuli ajalla 15,4a/2120 metriä. Prodigy Sharkin omistaa Talli Tappajahai.

”Vähän oli kysymysmerkkejä ennen lähtöä, mutta tämä on olemassaan hyvä hevonen. Hevonen tuntui tosi hyvältä koko ajan. Loppusuoralla ei ollut ongelmia”, Riekkinen kuvaili.

Riekkinen repi eroa muihin pistetaulukossa ja Lahdessa hänellä on hyvä mahdollisuus voittaa kilpailusarja. Hän lähes varmisti kokonaiskilpailun voiton Vermossa.

”Hyvillä mielin lähden sinne, koitetaan pitää johto”, Riekkinen kertoi viimeisen osakilpailun mietteistään.

Arjessa Riekkinen työskentelee Timo Korvenheimon tallilla. Työnkuvaan kuuluvat nuoret hevoset, sillä Riekkinen työskentelee Korvenheimon varsatallilla. Lisäksi Pohjois-Savosta lähtöisin oleva Riekkinen ohjastaa aktiivisesti kilpaa ympäri Suomea. Tänä vuonna startteja on jo kertynyt 188, mikä on enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Riekkinen osallistuu Salamakypäriin viimeistä kertaa, sillä kilpailusarjan yläikäraja on 29 vuotta ja kilpailusarjaan saa osallistua enintään kolme kertaa. 29-vuotias Riekkinen on osallistunut Salamakypäriin myös vuosina 2016 ja 2019. Viime vuonna hän ylsi kokonaiskilpailussa viidenneksi ja vuonna 2016 kolmanneksi.

Salama- ja Juniorikypärien kilpailusarjojen viimeiset osakilpailut ajetaan 7. marraskuuta Jokimaan raveissa Lahdessa. Sarjojen voittajat saavat palkinnoksi Levin matkapaketit.

Pistetilanne


1. Niko Riekkinen 90 pistettä

2. Niko Huuskola 74

3. Patri Filatoff 71

4. Terno Grönstrand 69

5. Riku Lehtonen 65

6. Anette Antti-Roikko 64

7. Jesse Piirainen 62

8. Vilja Kivinen 54

9. Kaisa Mikkola 49

10. Mats Havulehto 46

11. Toni Mäntyniemi 45

12. Tino Paldan 40