Hyppää sisältöön

Niko Riekkinen johtaa Salamakypärät-kilpailusarjaa ennen seitsemättä osakilpailua

Salamakypärien kokenein osallistuja on Niko Riekkinen, joka osallistuu sarjaan jo kolmatta kertaa. Edellisestä osakilpailusta tuli voitto, mikä nosti Riekkisen kilpailun johtoon. Kilpailu on tänä vuonna ollut erittäin tasainen, ja viisi kilpailun parasta ohjastajaa ovat kymmenen pisteen sisällä toisistaan, kun sarjaa on jäljellä kolme osakilpailua.

Niko Riekkinen voitti edellisen osakilpailun Forssassa. Kuva: Suvi Hakkarainen

”Tuntui, että itselläni on sujunut Salamakypärien lähdöt huonosti. Mutta sen verran ristiin ovat lähdöt ohjastajien osalta menneet, että yksi lähtö voi muuttaa tilannetta paljon. Viimeksi tuli onnistuminen itseltäni”, Riekkinen sanoo.

Vermossa ajetaan Salamakypärien seitsemäs osakilpailu, jossa Riekkinen ohjastaa Esa Asikaisen valmentamaa Andy Velvetia.

”Vermossa on tasokas lähtö, kärjen tuntumassa pitäisi olla, että olisin tyytyväinen. Hevonen ei ole minulle entuudestaan tuttu, mutta saman valmentajan hevosta olen aiemminkin ajanut”, Riekkinen kertoo.

Tänä vuonna Riekkinen on päässyt ajamaan kilpaa viime vuotta useammin. Startteja on kertynyt 162 ja voittoja viisi.

”Olen saanut hyvin tänä vuonna ajettavia hevosia, mutta menestystä olisi saanut tulla enemmänkin. Viime vuonna sain ajaa aiempaa enemmän kilpaa, ja pikku hiljaa ajotehtäviä on alkanut tulla enemmän”, Riekkinen toteaa.

Riekkinen ajoi ensimmäisen lähtönsä 22-vuotiaana, vaikka hän oli aina ollut kiinnostunut hevosista ja raviurheilusta.

”Suunnitelmana oli jo aikaisemmin aloittaa, mutta itselläni ei ollut starttihevosta. Nuorempana oli myös koulut, kävin lukiota, niin siksi korttikurssikin jäi myöhemmäksi”, hän kertoo.

Riekkinen on tehnyt töitä hevosten parissa siitä lähtien, kun hän pääsi armeijasta pois. Muun alan töitä hän ei ole juurikaan tehnyt. Pekka Korven tallilla vierähti yli viisi vuotta ja Heikki Korhosen luona Pohjois-Savossa Riekkinen viihtyi yli kahden vuoden ajan.


”Olen yrittänyt oppia, ja paljon oppia olenkin saanut molemmilta. Töitä täytyy tehdä mahdollisimman paljon, jos haluaa menestyä. Pekka painotti aina myös hevosen lukemista, että jokaista hevosta pitää osata lukea yksilönä”, Riekkinen kuvailee.

”Aika aikaansa kutakin”, Riekkinen kertoo muutostaan eteläisempään Suomeen ja uuden työn aloittamisesta syyskuussa Timo Korvenheimolla. Uuden työn parissa arki on alkanut sujua hyvin.

”Teen töitä varsojen parissa. Neljä kertaa viikossa teen varsatallilla töitä, eli ihan täysipäiväisesti en ole täällä töissä”, Riekkinen kertoo.

Salamakypärien lähtö ajetaan Vermon ravien 8. lähtönä noin kello 20.30. Vermon osakilpailun jälkeen sarjaa ajetaan vielä kaksi osalähtöä, Vermossa 28.10. ja Lahdessa 7.11.

Pistetilanne


1.Niko Riekkinen 66 pistettä

2.Niko Huuskola 61

3.Patri Filatoff 58

4.Terno Grönstrand 56

4.Riku Lehtonen 56

6.Jesse Piirainen 53

7.Anette Antti-Roikko 42

7.Vilja Kivinen 42

9.Mats Havulehto 38

10.Kaisa Mikkola 32

10.Toni Mäntyniemi 32

12.Tino Paldan 21