Hyppää sisältöön

Niko Huuskolalle täysi pistepotti Salamakypärien osakilpailusta

Salamakypärät jatkoivat kilpailemista Kaustisella. Ennen neljättä osakilpailua sarjaa johti Riku Lehtonen, jonka hevosella ei ollut paras päivä ja Lehtonen jäi tällä kertaa takajoukkoihin. Lähdön suosikkia Knows Everythingia ohjastanut Niko Huuskola kiihdytti heti auton irrotessa kärkipaikalle, jossa valjakko pysyi maaliin asti.

Niko Huuskolalla oli aihetta hymyyn Kaustisen Salamakypärät-lähdössä. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Knows Everything on oikea perhehevonen, sillä hevosta hoitaa Heta Huuskola. Sitä valmentaa, omistaa ja on kasvattanut Jukka Huuskola. Hevosen voittoaika oli 16,0a/2100 metriä.

”Tämä on nopea lähtemään, joten käytettiin sitä ominaisuutta hyväksi, että päästiin keulapaikalle. Tämä on siitä tykännyt mennä. Pääsimme hyvin vauhtia säätelemään johtopaikalta. Tältä jäi vielä pateja käyttämättä lopussa. On plussaa, kun tuntee hevosen ominaisuudet”, Huuskola kertoi tutusta ajokistaan.

Huuskola ohjastaa Salamakypärissä kolmatta kertaa, ja edustaa tällä kaudella lähtöjen konkariosastoa. Voiton myötä Huuskola kohosi sarjataulukossa kolmanneksi, ja on hyvissä iskuasemissa koko kilpailusarjan voittoa ajatellen.

”Tämä on älyttömän hieno konsepti, pari kertaa olen ollut mukana”, Huuskola kehui Salamakypärät-kilpailusarjaa, joka järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa.

Kilpailun kärjessä jatkaa Riku Lehtonen, mutta ero muihin kaventui huomattavasti Kaustisen lähdön jälkeen. Niko Riekkinen on toisena neljä pistettä Lehtosta jäljessä. Jaetulla kolmannella sijalla olevat Huuskola ja Terno Grönstrand ovat kuuden pisteen päässä Lehtosesta.

Salamakypärät kilpailevat seuraavan kerran ensi viikon sunnuntaina St Michel –raveissa. Tuolloin nähdään korvaavina ohjastajina Oona Halme ja Sakari Talikka, kun Kaisa Mikkola sekä Tino Paldan ovat estyneitä osallistumaan lähtöön.

Salamakypärät, pistetilanne

1. Riku Lehtonen 43 pistettä

2. Niko Riekkinen 40

3. Niko Huuskola 37

3. Terno Grönstrand 37

5. Jesse Piirainen 34

6. Patri Filatoff 32

7. Mats Havulehto 24

9. Anette Antti-Roiko 21

9. Vilja Kivinen 19

10. Toni Mäntyniemi 15

11. Kaisa Mikkola 11

12. Tino Paldan 6