Hyppää sisältöön

Niki Finnströmille kauden viides voitto Salamakypärät-kilpailusarjassa

Salamakypärien kymmenennessä osalähdössä nähtiin tuttu voittaja, kun Niki Finnström sai kaartaa voittajakehään jo viidennen kerran tällä kaudella. Finnström ohjasti voiton puolisonsa Christa Packalenin valmentamalla Smiley Matchilla.

Niki Finnström voitti Smiley Matchilla EM-raveissa ajetun Salamakypärät-osalähdön. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Lähdössä oli vauhdikas alku, kun useampi valjakko mieli kärkeen. Johtopaikan otti lopulta haltuunsa Olli-Pekka Holopaisen ohjastama Highscore Luca. Finnström kierrätti kierros jäljellä Smiley Matchin johtavan rinnalle. Loppusuoralla nähtiin voitosta tiukka taistelu, jonka vei niukasti Smiley Match.

”Tuntui, että jäätiin tosi kauas alussa, joten päätin ajaa ajoissa eteenpäin. Viimeisessä kurvissa ajattelin, että tämä on helppoa ja istuskelin vaan. Highscore Luca kuitenkin vastasi hienosti koko maalisuoran, mutta oma hevoseni kontrasi hyvin”, Finnström kuvaili.

Smiley Matchin voittoaika oli 16,0a/2120 metriä. Kausi on ollut Susanna Packalenin omistamalle tammalle onnistunut. Smiley Match on muun muassa sijoittunut viidenneksi Villinmiehen Tammakilvassa ja voittanut St Michel -raveissa Salamakypärien osalähdön.

”Olemme nyt löytäneet oikeat taktiikat ja balanssit hevoselle. Smiley Match ei ole ollut ihan helpoin hevonen, mutta tämä kausi on ollut sen osalta hyvä”, Finnström kertoi.

Finnström tekee Salamakypärien pistetaulukossa eroa seuraaviin. Hän johtaa sarjaa 16 pisteen erolla toisena olevaan Olli-Pekka Holopaiseen. Seuraava Salamakypärien osalähtö ajetaan 6. marraskuuta.

Vermon EM-ravit jatkuvat lauantaina, jolloin kilpaillaan myös muun muassa 5-vuotiaiden lämminveristen Euroopan mestaruus. Packalenilla työskentelevä Finnström odottaa lähdössä hyvää panosta tallin Stonecapes Queilalta.

”Tammalla on mennyt kaikki täydellisesti kotona. Lähtö on kova, mutta hyvällä juoksulla hevonen saattaa onnistuakin”, Finnström sanoi.

Pistetilanne


1. Niki Finnström 98 pistettä

2. Olli-Pekka Holopainen 82

3. Taneli Säde 80

4. Iivari Nurminen 71

5. Niko Riekkinen 64

6. Anette Antti-Roiko 63

7. Niko Huuskola 60

7. Kimi Pesonen 60
9. Toni Ripatti 55

10. Ayse Könec 49

11.  Riku M Lindgren 48

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424