Hyppää sisältöön

Niki Finnström tavoittelee Salamakypärät-kilpailusarjan voittoa Turussa

Salamakypärät-kilpailusarja huipentuu lauantaina 30.11. Turussa ajettavaan finaaliin. Ennen viimeistä osalähtöä sarjaa johtaa Niki Finnström, joka sijoittui viime vuonna kilpailussa toiseksi. Finnströmin ja toisena olevan Olli-Pekka Holopaisen välinen ero on vain kuusi pistettä.

Niki Finnström juhli osalähdön voittoa St Michel -raveissa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Finnström on voittanut kauden osalähdöistä viisi. Kausi on muutenkin ollut onnistunut hollolaiselle, sillä hän edusti Suomea kokelasohjastajien EM-kilpailuissa.

”Tykkään Salamakypäristä kilpailusarjana. Tämäkin kausi on ollut oikein mukava, vaikka alkuvuosi menikin penkin alle. Alkukausi meni vauhtia hakiessa, mutta sitten sattui osalähtöihin sopivia sarjoja oman tallin hevosille. Auttoi, kun pääsin ajamaan tutuilla hevosilla kilpaa. Osalähtövoittojen myötä pääsin mitalin syrjään kiinni”, Finnström kertaa.

Lauantaina Finnström ohjastaa Petri Mäkisen valmentamaa Nelson Hillyä. Hevonen on yksi lähdön ennakkosuosikeista, vaikka Finnströmin mukaan poisjäännin myötä lähtöradan muutos sisärataan ei olekaan paras mahdollinen hevoselle.

”Sain mielestäni oikein hyvän hevosen viimeiseen osalähtöön. Hyvät odotukset on kisasta, koska minulla on kuitenkin etumatkaa muihin pistetaulukossa”, Finnström kertoo.

Tulevaisuudessa Finnström aikoo satsata tosissaan raviurheiluun. Hän työskentelee puolisonsa Christa Packalenin tallilla, ja jatkossa Finnström haluaa erityisesti panostaa valmentamiseen.

”Nyt on vahvasti kääntynyt siihen suuntaan ajatukset, että valmentaminen on se minun juttu. Kilvanajo on myös mukavaa, mutta tuntuu, että molempiin en voi täysillä satsata. Ja siksi tuntuu, ettei lainaohjastajan ura ole se minun tavoitteeni”, Finnström sanoo.

Lauantain lopputulos määrittää Finnströmin mukaan sen, aikooko hän hakea Salamakypärät-kilpailusarjaan mukaan ensi vuonna.

”Viimeisen osalähdön jälkeen on helpompi miettiä, olisiko aika antaa jo nuoremmille tilaa. Voi olla, että kaksi todella onnistunutta kautta riittää minulle tämän sarjan osalta”, Finnström toteaa.

Salamakypärien finaali ajetaan Turun Kavioliiga-ravien 6. lähtönä noin kello 15.50. Eniten kokonaiskilpailussa pisteitä kerännyt ohjastaja voittaa kilpailun. Salamakypärät-kilpailusarjan voittaja palkitaan ravimatkalla.

Salamakypärät saavat pisteitä sijoitusten perusteella seuraavasti 16 – 12 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1.

Pistetilanne


1. Niki Finnström 104 pistettä

2. Olli-Pekka Holopainen 98

3. Taneli Säde 85

4. Iivari Nurminen 80

5. Anette Antti-Roiko 75

6. Niko Riekkinen 74

7. Kimi Pesonen 68

8. Niko Huuskola 66

9. Toni Ripatti 59

10. Ayse Könec 56

11.  Riku M Lindgren 44

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424