Hyppää sisältöön

Niki Finnström Stonecapes Queilalla Salamakypärät III -osalähdön voittoon

Kokelasohjastajien kolmas Salamakypärät -lähtö ajettiin Vermon raveissa keskiviikkona 6.6. Osalähdön voiton vei ensimmäistä kauttaan Salamakypärissä ohjastava Niki Finnström Stonecapes Queilalla.

IMG_4357
Niki Finnström ja Stonecapes Queila Wahlstén Salamakypärät III osalähdön voittajaseremonioissa. Teksti ja kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

20- vuotias Niki Finnström ohjasti Wahlstén Salamakypärät III osalähdön voiton Christa Packalenin valmentamalla Stonecapes Queilalla. 4-vuotiaan tamman omistaa Christan äiti Susanna Packalen ja sen on kasvattanut Maini ja Saku Mikkola. Hollolalainen Finnström on työskennellyt avovaimonsa Christa Packelenin kotipaikassa sijaitsevalla tallilla Hollolan kirkonkylässä kaksi vuotta. Sitä ennen Niki suoritti armeijan sekä hevosenhoitajakoulun oppisopimuksella ollen kaksi vuotta töissä Tommi Kylliäisellä ja vuoden Juuso Holttisella. Stonecapes Queila tuli Packalenin talliin 2-vuotiaana.

- Stonecapes Queila oli Vermossa ensimmäistä kertaa autolähdössä eturivissä ja lähti asiallisesti liikkelle. Tämä oli tavallaan helpoin ja vaikein voitto samaan aikaan. Hevonen oli hyvä, mutta ei oikein vielä ymmärrä kilpailemisesta ja ajotaktiikka muuttui monta kertaa lähdön aikana.

- Tämä oli minulle tämän vuoden  ensimmäinen voitto ja vielä Vermossa niin tuntuu kyllä makealta. Salamakypärät on erittäin mukava konsepti ja positiivisin mielin lähdetään tuleviin kesän kilpailuihin, kertoo Niki Finnström Vermon illan tunnelmia.

Toiseksi lähdössä sijoittui Arna Ruohomäki Lovely Alexanderilla ja kolmanneksi Toni Ripatti Eko Kristalilla.  Seuraava Salamakypärät -osalähtö ajetaan Nordic King -raveissa Härmän PowerParkissa perjantaina 22.6.