Hyppää sisältöön

Niki Finnström Salamakypärät -osalähdön voittoon Grove´s Hectorilla

Vermossa keskiviikkona ajetun yhdeksännen Wahlstén Salamakypärät –osalähdön voiton vei Niki Finnström Titta Kärjen omistamalla ja valmentamalla Grove´s Hectorilla. Voitto oli 21-vuotiaalle hollolalaiselle Finnströmille uran seitsemäs, joista kaksi viimeisintä on ajettu nyt kolme kertaa peräkkäin voittaneella Grove´s Hectorilla.

salamat
Titta Kärki, Grove´s Hector ja Niki Finnström. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää


Kouvolalaiselle sairaanhoitajaksi opiskelevalle Titta Kärjelle 5-vuotias Grove´s Hector on tullut marraskuussa. Ruuna on ollut varsavuosina myös Seppo Suurosen valmennuksessa. Neljää hevosta opintojen sekä kauneus – ja kampaamoalan yrittäjyyden ohella valmentaman Kärjen hevoset asustelevat Anu Hietalan ja Juha Johanssonin tallissa.

-Anulle ja Juhalle kuuluu suuri kiitos hevosten hoidosta ja huolenpidosta. Itselleni jää aikaa käydä myös päivätöissä ja koulussa ja ehtii vielä valmentamaan hevosia, kertoo Titta Kärki.

-Vähän olen yllättänyt, että näin hyvin on mennyt kun ihan harrastuksena valmennan ja aiemmin on ollut vain varsoja eikä starttihevosia lainkaan.  Aikoinaan olin jonkin aikaa Pekka Korvella ja Nurmoksella sekä Italiassakin töissä, kertoo hevostaustastaan omistaja-valmentaja Titta Kärki.

-Nikin kanssa Loviisan raveissa ollaan tutustuttu muutama kuukausi sitten ja nyt Niki on ajanut hevosellani kolmesta startista kaksi voittoa. Hänelle annan kymmenen pistettä, Niki kuuntelee omistajaa, ajaa hevosen ehdoilla järkevästi, mutta myös napakasti. Todella rauhallinen ja kylmähermoinen ohjastaja ja uuden ajan ohjastajana myös asiakaspalvelu on hyvin hallussa.

- Matkalla saatiin ajaa rauhassa ja lopussa hevonen irtosi tosi maireesti helppoon ja hallittuun voittoon. Kokonaiskilpailu Salamakypärissä on mennyt kaikin puolin hyvin. Olen saanut ajaa hyviä hevosia osalähdöissä ja hyvillä mielin lähdetään seuraaviin kilpailuihin, kertoo Niki Finnström.

kaikkisalamat
Salamakypärät 2018 - Ylhäältä vas. Iivari Nurminen, Toni Ripatti, Victor Björkroth, Ayse Könec, Tiina Mikkola, Anu Penttilä, Sanna Kumanto ja Kimi Pesonen. Alhaalla vas. Niko Huuskola, Arna Ruohomäki, Niki Finnström ja Riku Lindgren. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää.

Seuraava Wahlstén Salamakypärät –osalähtö ajetaan Vermossa 12.9.

Lisätietoja Salamakypärät –kilpailusarjasta TÄSTÄ