Hyppää sisältöön

Niki Finnström ohjasti Salamakypärät-osalähdön voittoon – Stonecapes Queilalla tähtäimessä Euroopan mestaruus

Salamakypärien 9. osalähdössä nähtiin tuttu voittajavaljakko, kun Niki Finnström ja Stonecapes Queila tyylittelivät jälleen voittoon. Sama valjakko voitti myös toukokuussa ajetun osalähdön. Finnström siirtyi samalla kilpailussa toiseksi.

Stonecapes Queila on tottunut menestymään Niki Finnströmin kanssa Salamakypärissä. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

Christa Packalenin valmentama Stonecapes Queila haki alussa keulapaikan. Finnström sai vetää rauhallisella tempolla juoksua, ja sai lopussa pahimmaksi uhkaksi Taneli Säteen ohjastaman Selene Lunen. Säteen ajokki kuitenkin laukkasi hyvästä kiristään loppusuoralla, jonka jälkeen Finnström sai tyylitellä Stonecapes Queilalla helppoon voittoon.

Toiseksi sijoittui Niko Huuskolan ohjastama Jasulito ja kolmanneksi kiri Riku M Lindgrenin ajokki Denver Brodde.

Stonecapes Queilan voittoaika oli 16,1a/2600 metriä. Hevosen omistaa Susanna Packalen.

"Hevonen oli tänään aivan ok, ja tämän kauden isona tähtäimenä on vielä 5-vuotiaiden Euroopan mestaruus, joka juostaan täällä Vermossa", Finnström kertoi ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluvan hevosen jatkosuunnitelmista.

EM-ravit järjestetään Vermossa 11.-12. lokakuuta. Päälähtöinä nähdään 4-vuotiaiden UET Grand Prix sekä 3- ja 5-vuotiaiden Euroopan mestaruudet.

Finnström sijoittui viime vuonna Salamakypärissä toiseksi, ja tämäkin kausi on sujunut hienosti.

"Alkukausi oli vähän vaisumpaa tekemistä, mutta nyt olen parantanut menoa. Olen päässyt voiton syrjään kiinni, ja se onkin tavoitteena", Finnström kertoi.

Salamakypärien kautta on jäljellä vielä kolmen osalähdön verran. Finaali ajetaan Turussa 30. marraskuuta. Seuraava osalähtö ajetaan juuri EM-ravien yhteydessä 11. lokakuuta.