Hyppää sisältöön

Niki Finnström Mikkelin Salamakypärät-lähdön ykkönen: ”Ei maailmassa tämän parempaa olekaan”

Christa Packalenin valmentama Smiley Match toi Niki Finnströmille voiton nuorten ohjastajien Salamakypärät-lähdössä.

Niki Finnström otti ilon irti puolisonsa Christa Packalenin valmentaman Smiley Matchin voitosta. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Salamakypärät-ohjastajakilpailu jatkui seitsemännen osakilpailun merkeissä Mikkelin St Michel –raveissa. Kokonaiskilpailua johtanut Arna Ruohomäki hallitsi lähdön tapahtumia keulapaikalta Pica-Pica Oakin kanssa aina maalisuoralle, kunnes johtavan takana matkannut Niki Finnström löysi kiritilat Smiley Matchin kanssa.

”Tällä hevosella ei ole oikein ikinä satsattu starttiin, nyt sen tein ja se lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta otti pari huonoa askelta ja päästi sitten Arnan eteen. Hänellä oli mielestäni lähdön toiseksi paras hevonen heti omani jälkeen, ja pakko oli vain luottaa, että tilaa tulee. Loppusuoralla oli kiva kääntää”, Finnström kertasi.

Saatuaan kiriväylät valjakko purjehti varmaan voittoon hevosen uudella ennätysajalla 14,0/2100m. Smiley Matchin omistavat Christa ja Susanna Packalen, ja sen on kasvattanut Punkarin Hevostalli Ky ja Saku Mikkola.

”Tällä on hyvä kapasiteetti, ei se ole vieläkään täydellinen enkä tiedä tuleeko olemaankaan, mutta jos tulee niin se voi vaikka voittaa jonkun ikäluokkalähdönkin”, Finnström maalaili nelivuotiaan tamman tulevaisuutta.

Christa Packalenin tallilla työskentelevä Finnström nautti täysin rinnoin voitosta tutulla hevosella Mikkelin suuryleisön edessä.

”Ihmisiä on hirveästi paikalla ja keli on kaunis – eihän maailmassa tämän parempaa olekaan!”

Salamakypärät-kilpailun kärjessä jatkaa sunnuntaina viidenneksi sijoittunut Arna Ruohomäki. Finnström kohensi asemiaan voiton myötä ja nousi neljännelle sijalle.

Pistetilanne 21.7.:

1.

Ruohomäki Arna

74

2.

Säde Taneli

61

3.

Holopainen Olli-Pekka

56

3.

Nurminen Iivari

56

4.

Antti-Roiko

50

4.

Finnström Niki

50

5.

Ripatti Toni

44

6.

Riekkinen Niko

41

7.

Pesonen Kimi

38

7.

Huuskola Niko

38

8.

Könec Ayse

28

9.

Lindgren M Riku

27

Lähdön tulokset >

Kuvia Mikkelin sunnuntaipäivästä >

Vapaasti käytettäviä kuvia Salamakypäristä >

Lisätietoja:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
suvi.hakkarainen@hippos.fi
040 776 0530