Hyppää sisältöön

Niki Finnström edustaa Suomea kokelasohjastajien EM-kilpailuissa Espanjassa

Kokelasohjastajien Euroopan mestaruudesta kilpaillaan perjantaina 28. kesäkuuta Mallorcalla. Suomea kilpailussa edustaa Niki Finnström.

Niki Finnström Finland kuva Hippos Hanna Laakso
Niki Finnström. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Suomen edustaja on 21-vuotias Niki Finnström, joka työskentelee Christa Packalenin tallilla Hollolassa. Finnström on voittanut 12 lähtöä uransa aikana. Finnström ohjastaa aktiivisesti erityisesti kokelasohjastajien lähdöissä, ja on mukana Salamakypärät-kilpailussa. Finnströmillä on 79 ajettua ravilähtöä takanaan ja ennen hevosiin siirtymistä hän ehti ohjastaa 30 ponilähtöä.

Finnströmille Suomen edustaminen kilpailussa on erityisen mieluisa tehtävä. "Tuntuu hienolta päästä edustamaan Suomea, se on vähän isänmaallinenkin juttu. Valinta kilpailuun tuli yllätyksenä. Yritän pärjätä mahdollisimman hyvin ja tuoda pokaalin Suomeen. En ole aiemmin käynyt Espanjassa, joten samalla näen uuden ravimaankin", Finnström kertoo.

Kilpailuun osallistuu 13 nuorta ohjastajaa. Kokelasohjastajien Euroopan mestaruuteen saavat osallistua ohjastajat, jotka ovat korkeintaan 25-vuotiaita, työskentelevät ammattivalmentajan tallilla ja ovat voittaneet vähintään 5 ja enintään 100 lähtöä urallaan. Lähtöjen hevoset arvotaan ohjastajille. Kilpailussa ajetaan neljä lähtöä, joista ohjastajat saavat pisteitä sijoitustensa mukaan. Eniten pisteitä neljästä lähdöstä kerännyt ohjastaja voittaa Euroopan mestaruuden.

Osallistujat

Micha Brouwer, Alankomaat
Marc Moës, Belgia
Coloma Roig Monserrat, Espanja
Jonathan Cowden, Irlanti
Lorenzo Callegaro, Italia
Dominik Duda, Itävalta
Per Velte Kals, Norja
Matthias Legros, Ranska
Mats E Djuse, Ruotsi
Lisa Hanikirsch, Saksa
Niki Finnström Suomi
Veronika Porsova, Tsekki
Laszlo Veres Jr, Unkari

Lisätietoja:

Suvi Hakkarainen
Viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
suvi.hakkarainen@hippos.fi
044 776 0530