Hyppää sisältöön

Next Direction vei Suomen mestaruuden SE-ajalla, Välähdys palasi parrasvaloihin Tähtisprintterissä

Startista maaliin johtanut Next Direction vei Suomen mestaruuden Vermossa uudella Suomen ennätysajalla 11,0/2100 metriä. Kuusivuotiasta ruunaa ohjasti Iikka Nurmonen ja sitä valmentaa Timo Hulkkonen.

Next Direction sai ansaitut kiitokset Iikka Nurmoselta ja Annaleena Peipolta. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Iikka Nurmosen ja Next Directionin edelliset kolme kilpailua olivat päättyneet kakkossijaan, mutta Vermossa suunta muuttui. Valjakko johti Suomen mestaruus -lähtöä startista maaliin ja pokkasi SM-voiton uudella Suomen ennätysajalla 11,0/2100 metriä.

”Nyt tuli mukava onnistuminen. Se oli nyt parempi kuin Mikkelissä, ravasi paremmin, oli terve ja suora. Kaikin puolin hyvä”, Nurmonen tuumasi hymyssä suin verraten ajokkiaan sen edelliseen starttiin heinäkuussa.

Timo Hulkkosen valmentama ja Team Look The Winnersin omistama Next Direction on kuulunut läpi vuoden Suomen raviurheilun kirkkaimpiin tähtiin. Toukokuussa Solvallassa se selvitti tiensä Elitloppet-finaaliin, oli sen jälkeen Kymi GP:ssä toinen ja jatkoi sarjaa Kaustisen Festivaaliajon ja St Michelin kakkossijoilla.

”Ongelmia on ollut tänä vuonna enemmän kuin ulospäin näyttää. Nyt hevonen kuitenkin näytti, miten hyvä se on. Toivottavasti ensi vuosi olisi terve vuosi ja pystyttäisiin voittamaan näitä lähtöjä, joissa nyt oltiin toisia”, Nurmonen kertoi.

Next Directionin on kasvattanut Jalohepo Oy ja sen päivittäisestä hyvinvoinnista vastaa hoitaja Annaleena Peippo. 

Kuopiolaisen Timo Hulkkosen talliin on 2010-luvulla tullut menestystä SM-lähdöstä peräti kolmeen otteeseen, sillä vuosina 2013-14 Suomen mestariksi seppelöitiin Hulkkosen valmentama Surprise Lord. Tämän vuoden voitto oli kuin toisinto vuodesta 2013, sillä hevosen kärryillä istui tuolloinkin SE-tulosta tuulettamaan päässyt Iikka Nurmonen. 

"Next Directionin merkitystä uralleni on vielä varhaista sanoa, olen saanut ajaa niin hienoja hevosia kuten Surprise Lordia, Sen kanssa lainaohjastajan urani sai hienon startin. Toinen kovan luokan hevonen on Midnight Hour, jolla oli mahtavat pari vuotta kilpaurilla", Nurmonen luetteli.

"Timon kautta olen saanut ajaa näissä hienoimmissa lähdöissä ja onhan se upeaa, kun on vielä hevoset, joilla pystyy pärjäämään."

Suomen mestaruus -lähdön tulokset Mobiilihepassa >

Välähdys palasi parrasvaloihin ja spurttasi Tähtisprintteriksi

Ville Korjus ja Välähdys palasivat parrasvaloihin Derby-päivän Tähtisprintteri-lähdössä. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Kylmäveristen tulisella maililla radalta yksi matkaan päässyt Välähdys ei antanut kilpakumppaneidensa yllättää. Ville Korjuksen ohjastama ja valmentama 10-vuotias ori piti sisäradalta helposti keulapaikan ja johti lähtöä maaliin asti. Välähdyksen kesää ovat varjostaneet liiat menohalut ja laukat ovat sekoittaneet hevosen startteja. Nyt ori palasi parrasvaloihin ajalla 20,8a/1609 metriä.

”Lähtökiihdytys oli kyllä tarkoituksella varovaista, itselläni oli pulssi varmaan kovempi kuin hevosella”, Korjus paljasti voittajahaastattelussa.

Arto Niemisen kasvattaman, ja Samuli ja Ville Korjuksen sekä Teija Majanderin omistaman hevosen edellinen voitto tuli Turusta heinäkuun alussa. Lahden Kuninkuusraveissa sen kisat pilasi ensimmäisellä matkalla tullut loppusuoran laukka.

”Päästä se on kiikastanut, se on käynyt niin kuumana. Kunnosta ei ole ollut kiinni. Liekö astutukset sekoittaneet sen päätä. Nyt olimme 1,5 viikkoa ilman hyppyyttämistä ennen tätä starttia”, Korjus sanoi ja kertoi harkinneensa, että ensi kesänä oriin kanssa keskityttäisiin vain kilpailemiseen.

”En tiedä hyppyytetäänkö sitä ensi kesänä ollenkaan. Haluaisin satsata kilpailupuoleen ja jos vain mahdollista, niin lähteä ulkomaille ensi vuonna. Mieluummin vain kilpaillaan, kuin tehdään kumpaakin hommaa huonosti.”

Välähdys on juossut kuluvana vuonna 10 starttia, joista kolme on päättynyt ykkössijaan.

Seuraavaksi Korjuksen ja Välähdyksen suunnitelmissa siintää kahden viikon kuluttua Turussa juostavat PM-ravit. Pohjoismaiden mestaruus -lähtö on samalla kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu. Raviurheilun uusi pääsarja Kavioliiga starttaa Oulusta 7.9.

”Ajetaan nyt, kun koko kausi on tähän mennessä mennyt pieleen. Oli tarpeenkin tulla tällainen sijoitus, että päästään PM-lähtöön mukaan”, Korjus heitti.

Tähtisprintteri-lähdön tulokset Mobiilihepassa >

Ravipäivän kaikki tulokset Mobiilihepassa >

Lisätiedot:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos

p. 040-7760530

suvi.hakkarainen@hippos.fi