Hyppää sisältöön

Next Direction on jälleen lämminveriravureiden Suomen mestari – Mascate Match jatkoi voittoputkeaan

Lauantaina kilpailtiin kahdella paikkakunnalla samanaikaisesti järjestettävät Superlauantai-ravit. Vermossa lämminveristen Suomen mestaruuteen juoksi toista vuotta peräkkäin leppävirtalaisen Timo Hulkkosen valmentama Next Direction.

Next Direction Iikka Nurmonen Annaleena Peippo Suomen mestaruus 2020 Vermo 17.10.2020 kuva juho hämäläinen
Iikka Nurmonen ja Annaleena Peippo pääsivät juhlimaan jälleen Next Directionin Suomen mestaruutta. Kuva:Juho Hämäläinen

Superlauantai nähtiin yhteensä 16 ravilähtöä, jotka juostiin kahdella paikkakunnalla limittäin. Tällä kertaa vuorossa olivat Vermon ja Seinäjoen tapahtuma-areenat.

Illan kovatasoisimman lähdön, eli lämminveristen Suomen mestaruuden voittoon jyräsi vakuuttavalla esityksellä Next Direction. Ruuna voitti kilpailun myös vuonna 2019. Ohjastuksesta vastasi luottokuski Iikka Nurmonen ja hevosta valmentaa leppävirtalainen Timo Hulkkonen. Ruunan omistaa Team Look The Winners ja se on kasvattanut Jalohepo Oy.

”Hyvähän se oli, kun katsoi tuota loppusuoraa, mutta ei se ehkä ihan niin priimaa ollut kuin mitä se parhaimmillaan on.”

”Jos se pysyisi tuommoisena, niin se olisi aika hyvä, kun sillä on kaikki paikat kondiksessa, niin kyllä sillä pärjää”, Valmentaja Hulkkonen kertasi lähdön esitystä ja hevosen nykykuntoa.

Next Directionin kausi on ollut menestyksekäs, ja meriittilistaan mahtuu lauantaisen voiton lisäksi esimerkiksi St Michel -ajon ykkössija heinäkuulta.

SM-lähtöön oli tähdätty jo pitkään ja ruunaa odottaakin ansaittu talvitauko.

”Kyllä tämä lähtö on ollut tähtäimessä jo kesästä saakka. Tämä on varmaan viimeinen kisa tänä vuonna”, Hulkkonen kertoi loppukauden suunnitelmista.

Hulkkosen valmennettavista myös Surprise Lord voittanut peräkkäiset SM-tittelit vuosina 2013-2014.

Lähdössä toiselle sijalle ylsi Lexus Dream ja kolmannen sijan vei upeasti Tanpopo.

Vermon illan vakuuttavammasta voitosta vastasi Raviliiga HIFK:n tammatähti Mascate Match, joka hallitsi Derbyn Tammachampion -lähtöä keulapaikalta.

Pekka Korven ohjastama sekä valmentama Mascate Matchin voittoputki on nyt peräti 12 lähdön mittainen. Voittajaseremonioissa valmentaja kertoi, että hevosella tähdätään ensi viikon sunnuntaina Ruotsissa ajettavaan Breeders’ Crown -suurkilpailun välierään.

Viileästä syysillasta huolimatta Vermoon oli saapunut paljon HIFK-kannattajia. Tamma saikin voittajaseremonioissa ansaitut aplodit.

”Hienoa että on yleisöä paikalla, kun aika hiljaisia ovat olleet katsomot tässä vähän aikaa”, Pekka Korpi kommentoi voittajahaastattelussa.

Huippu-urheilijan huomioinen jatkuu startin jälkeen vielä kotitallilla.

”Hanna (Rakkolainen) on kova palkitsemaan. Se antaa sille omenoita ja porkkanoita”, Korpi vastasi kysymykseen siitä, miten tammaa muistetaan voittojen jälkeen.

Seinäjoella nähtiin upeita sooloesityksiä


Siinä missä Vermossa suurin mielenkiinto kohdistui kokeneisiin lämminveriravureihin, olivat Superlauantaina Seinäjoella pääosassa nuoret suomenhevoset.

3-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalissa lähdön tapahtumia hallitsi keulapaikalta Henri Bollströmin ohjastama Matteus Kevätön. Hevosta valmentaa hankasalmelainen Pauli Raivio, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi erityisesti vuoden 2019 ravikuninkuuden voittaneen Tähen Toivomuksen valmentajana. Raivio omistaa nuoren oriin yhdessä europarlamentaarikko Henna Virkkusen kanssa. Matteus Kevättömän on kasvattanut Kevätön Talli.

Seinäjoella ajettiin Superlauantaina myös perinteikkäät Ilkka Pohjalainen -ajojen finaalit. Lähdöt on suunnattu 5-6 -vuotialle suomenhevosille ja 4-5 -vuotiaille lämminverisille.

Suomenhevosten puolella voittoa juhlia upean sooloesityksen päätteeksi Jukka-Pekka Kauhasen valmentama sekä ohjastama Säihkeen Sähinä. Hevosen omistaa Sähinä Tallia ja kasvattajana toimii Me Palvelut Oy.

Lämminveristen finaalissa voittoa juhli niin ikään upean soolojuoksun päätteeksi Markku Niemisen valmentama Skyfall Shine. Hamkari Oy:n omistama sekä kasvattama 4-vuotias ruuna nappasi Seinäjoelta jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Ohjastustehtävistä vastasi Hannu Torvinen.

Tulokset Superlauantai 17.10.2020, Vermo & Seinäjoki:

Vermo:

Lämminveristen Suomen mestaruus

Derbyn Tammachampion

Seinäjoki:

Varsakunkku-finaali

Ilkka-Pohjalainen –ajo, suomenhevoset

Ilkka-Pohjalainen –ajo, lämminveriset