Hyppää sisältöön

Next Direction kutsuttiin Elitloppetiin – suomalaishevonen mukana yhdessä maailman arvostetuimmista ravikilpailuista

Tukholmassa Solvallan raviradalla 26. toukokuuta kilpailtavassa Elitloppetissa nähdään tänä vuonna myös suomalaisedustaja. Timo Hulkkosen valmentaman Next Directionin paikka julkistettiin tänään Solvallan Elitloppet-studiossa.

Next Direction Iikka Nurmonen Finlandia-Ajo 2019 Vermo kuva Hippos Siiri Haapalainen
Next Direction ja Iikka Nurmonen Finlandia-päivänä Vermossa. Kuva: Hippos / Siiri Haapalainen

Kuusivuotias ruuna Next Direction sijoittui Vermossa ravatussa Finlandia-Ajossa toiseksi Readly Expressin jälkeen. Next Direction teki Finlandia-Ajossa uuden ennätyksensä 10,9a/1609 metriä ja vakuutti Elitloppetin kilpailujärjestäjät jättämällä monta kovaa nimeä taakseen.

Next Directionia valmentaa ja sen on kasvattanut Jalohepo Oy:n takaa löytyvä Timo Hulkkonen, joka asuu hevosineen Leppävirralla. Hulkkoselle raviurheilu ja hevoskasvatus ovat rakkaita harrastuksia. Yritysmaailmassa hänet tunnetaan lämmitys- ja jäähdytysratkaisuihin erikoistuneen Gebwell Oy:n pääomistajana. Next Directionin omistajiin kuuluvat Timo Hulkkosen lisäksi Pekka J. Korhonen sekä Antero Ovaskainen.

Timo Hulkkonen kertoo, että yhteydenotto Solvallasta tuli heti Finlandia-Ajon jälkeen. 

"Se on henkilökohtaisesti aika iso juttu, ja tietenkin myös koko meidän tallin porukalle", hän sanoo. 

Valmentaja vahvistaa, että Elitloppetissa hevosta ohjastaa Finlandia-Ajossa kakkosijan ajanut Iikka Nurmonen

"Karsinnan lähtöpaikka tulee määrittelemään paljon. Hevosen pitäisi kyllä edelleen olla kunnossa", Hulkkonen sanoo. 

Elitloppetiin kutsutaan huippuhevosia eri puolilta maailmaa. 

"Savon paras hevonen meillä taitaa olla", Hulkkonen naurahtaa. "Ja jos Pohjois-Euroopan hevosia mietitään, niin kyllä se aika korkealle siinä joukossa tikkaita kipuaa."

Next Direction on tienannut urallaan 292 595 euroa. Finlandia-Ajon kakkossijan lisäksi sen uran merkittävimpiin saavutuksiin kuuluu muun muassa kakkossija Suuressa Suomalaisessa Derbyssä vuonna 2017.

Vapaasti käytettäviä kuvia Next Directionista löytyy Suomen Hippoksen kuvapankista.

Elitloppet on yksi koko maailman arvostetuimmista ja tunnetuimmista raviurheilun suurkilpailuista, jonka historia juontaa juurensa aina vuoteen 1952 asti. Elitloppetiin kutsutaan yhteensä 16 maailman parhaiden joukkoon kuuluvaa ravihevosta, jotka juoksevat sunnuntaina 26. toukokuuta kahdessa karsinnassa. Kummastakin karsinnasta neljä hevosta etenee samana päivänä koko tapahtuman huipentavaan finaaliin, jonka voittaja saa 3 miljoonaa kruunua eli noin 278 000 euroa. Sekä karsinnat että finaali juostaan 1609 metrin matkalla. Viime vuonna finaalin voitti Italiaa edustanut Ringostarr Treb.

Pääkilpailussa nähdään myös muuta suomalaisväriä. Kuusivuotias ori Makethemark on ruotsalaisessa omistuksessa ja edustaa Ruotsia, mutta sitä valmentaa suomalainen Petri Salmela ja hoitaa niin ikään suomalainen Anne Raatikainen. Salmela valmentaa ravihevosia Ruotsissa.

Ensimmäisenä Elitloppet-kutsun saaneen ja Finlandia-Ajossakin voittaneen ruotsalaisen Readly Expressin valmentaja on Ruotsissa vaikuttava mutta Suomesta kotoisin oleva Timo Nurmos. Lisäksi Norjaa edustavan Looking Superbin hoitaja on suomalainen Kirsi Manninen. Kuusivuotiasta Looking Superbia valmentamaa ranskalainen Jean Michel Bazire.

Elitloppet-viikonlopuna 24.–26.5. aikana Solvallan raviradalle odotetaan paikan päälle jopa yli 60 000 katsojaa. Myös suomalaista raviyleisöä matkustaa Elitloppetiin perinteisesti aina runsaasti, ja viikonlopun aikana eri ravilähdöissä kilpailee myös muita suomalaishevosia.

Suomen Hippoksen viestintä palvelee mediaa Elitloppet-viikolopun ajan. Elitloppet-perjantaina alkavat myös viikon kestävät raviohjastajien MM-kilpailut, joissa Suomea edustaa Mika Forss.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403