Hyppää sisältöön

Neljä uutta oriitta jalostukseen

Lahden Jokimaalla pidetyssä oriiden yksityisnäyttelyssä mukana oli neljä lämminverioritta. Kolme yksilöarvosteltua oritta merkittiin jalostusluokkiinsa tasaisin pistein ja jälkeläisarvosteltavana ollut RC Royalty sai jälkeläisluokakseen A:n, joka on korkein mahdollinen.

RC Royalty
RC Royalty/Kuva: Lotta Kosonen

RC Royalty on jo jättänyt Suomessa 21 jälkeläistä, mm. Suomen Kriterium-voittaja Run For Royaltyn. Yhdysvalloissa oriilla on 322 jälkeläistä, joista paras on Hambletonian voittaja Royalty For Life. Näiden lisäksi RC Royaltyllä on jälkeläisiä myös useissa muissa maissa.

”Tänään esillä oli yksi erinomainen jo vahvat jälkeläisnäytöt antanut ori ja muuten oriiden taso oli tänään hyvä ja tasainen”, totesi orilautakunnan puheenjohtaja Minna Mäenpää.

Lämminveristen ravihevosoriiden arvioinnissa käytetään tuoteselostemallia. Tarkastuksessa ori saa enintään 100 pistettä. Kokonaispistemäärästä 30 pistettä tulee oriin suvusta, 50 pistettä oriin omista suorituksista, 10 pistettä terveydentilan perusteella ja 10 pistettä lautakunnan yleisarvion perusteella. Yhteispistemäärän perusteella oriit jaetaan luokkiin jalostusarvon ennusteen mukaan.


Tulokset

Smilin Eli (Muscles Yankee-Gerri’s Joy-Enjoy Lavec)                                   74 pistettä, II jalostusluokka

Workout Wonder (Conway Hall-Dear Abs-Muscles Yankee)                       66 pistettä, III jalostusluokka

Nothing But Class (Andover Hall-Bold Dreamer-Donerail)                         61 pistettä, III jalostusluokka

Jälkeläisarvosteltu

RC Royalty (Credit Winner-Stockholm Image-Balanced Image)     Jälkeläisluokka A