Hyppää sisältöön

Nelivuotiaiden lämminveristen parhaimmisto Vermossa lauantaina – Suuren Suomalaisen Derbyn finalistit esittelyssä

Järjestyksessään 50. Suuri Suomalainen Derby ajetaan tulevana lauantaina Vermossa ja 150 000 euron ykköspalkinnosta lähtee kamppailemaan 12 kivenkovaa nelivuotiasta lämminveristä. Derby-huuma huipentuu lauantaina klo 17.40, kun lähtöauto saattelee tämän tusinan matkaan.

1 PEANUTS 

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Jukka Torvinen

Kasvattaja: Varsakujan Kavio & Kinner Oy, Turku

Omistaja: Talli Tenavat, Nurmijärvi

Valmentaja: Anne Kangas, Nurmijärvi

Hoitaja: Ismo Kangas

Peanuts edustaa Derbyn kivikovaa tammakaartia. Karsintalähdössä se piti kärkipaikalta varmasti pintansa toista kovaa Andover Hallin jälkeläistä eli Lewis Alea vastaan. Jukka Torvisen vakioajokilla on sisäradalta valttikortteja käsissä, sillä tamma tiedetään nopeana kiihdyttäjänä.

Kaksivuotiaana Peanuts suoritti vain opetus- ja koelähdön, mutta kolmivuotiaana se osoitti nopeasti yltävänsä ikäluokan tammaparhaimmistoon. Suuremmissa kilpailuissa oli kuitenkin epäonnea: Peanuts voitti Tammakriteriumin karsinnan, mutta joutui jäämään finaalista pois jalkahaavan takia. Kasvattajakruunu-finaalissa puolestaan ahtaassa tilanteessa tullut laukka vei mahdollisuudet.

Nelivuotiskauden Peanuts aloitti vasta kesäkuun toinen päivä, mutta jälki on ollut tyylikästä: tämän vuoden kuudessa kilpailussa tamma ei ole jäänyt kertaakaan ulos kahden parhaan joukosta. Kauden ainoat tappiot on aiheuttanut Derbyn toinen karsintavoittaja Bosses Lady. Peanuts itse sivusi karsinnassa tammojen SE-tulosta 13,8/2600a.

Nurmijärveläinen Anne Kangas on päätyönään hevoskuntoalan yrittäjä ja on lisäksi valmentanut harrastepohjalta ravureita hyvällä menestyksellä. Hänellä on edessä uran ensimmäinen Derby-finaali, ohjastaja Jukka Torvisella puolestaan kolmas. Kasvattajayhtiön taustahenkilö Anssi Suomisella on ollut yksi Derby-finalisti toisen osaomistamansa yhtiön Classic Equinen kautta: Still Loving You oli Suuren Suomalaisen Derbyn kolmas vuonna 2016.

2 TATTOO AVENGER

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Hannu Torvinen

Kasvattaja: Juha Lehtola & Sari Sillanpää, Lavia

Omistaja: Talli Lilli, Tampere

Valmentaja: Hannu Isotalo, Lempäälä

Hoitaja: Linda Isotalo

Komeettanousun tehnyt Tattoo Avenger on esimerkkitapaus siitä, että vielä nelivuotiskaudella ehtii kehittyä oivaksi Derby-kandidaatiksi. Kolmivuotiskaudelta oli saldona kaksi tavallisen lähdön voittoa ja vielä viime kevään parissa startissa tuli laukkoja, kunnes menestysputki alkoi.

Kolmen rahasarjavoiton jälkeen kesäkuussa ruuna mitteli 4-vuotiaiden Kasvattajakruunu-alkuerässä komeasti kakkoseksi. Derbyn karsintalähtöihin osallistuneista 56 hevosesta Tattoo Avenger oli ennen karsintaa kolmanneksi vähiten tienannut 7940 euron voittosummallaan, mutta ruuna vähät välitti numeroista.

Upean soolojuoksun myötä tuli paitsi karsintavoitto, myös vain kymmenyksen SE-tuloksesta jäänyt hurja voittonoteeraus 13,2/2600a. Nopeimpana karsintavoittajana Tattoo Avengerille päästiin valitsemaan lähtörata ensimmäisenä. Lempäälässä ravitallia pitävät Hannu ja Linda Isotalo ovat Derbyn ensikertalaisia. Hannu Torvisen paras sijoitus kolmessa Derby-finaalissa on ollut Vagabondon vitossija vuonna 2016.

Kasvattajat Juha Lehtola ja Sari Sillanpää sen sijaan tietävät, miltä tuntuu Suuren Suomalaisen Derbyn voittaminen. Heidän kasvattinsa Quite An Avenger oli juhlittu voittaja vuonna 2013, kyydissä oli valmentaja Markku Nieminen. Lehtola ja Sillanpää ovat mukana myös Tattoo Avengerin isäori Le Monteilin omistajaporukassa.

3 BOSSES LADY

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Tapio Perttunen

Kasvattaja: Kalle Savo, Pöytyä

Omistaja: B. Lady Stable, Hollola

Valmentaja: Tapio Perttunen, Orimattila

Hoitaja: Tiinamari Wikholm

Kovaa sisarusparvea edustava Bosses Lady on ollut ikäluokkansa kiistaton ykköstamma. Tällä kaudella se ei ole hävinnyt seitsemässä startissa kertaakaan, ja viime syksynä tamma osoitti kamppailevansa tasaväkisesti myös parhaita oriita ja ruunia vastaan.

Bosses Lady on Tapio Perttusen löytö Ypäjän varsahuutokaupasta, jossa tamman hinta oli 6000 euroa. Kolmenkymmenen osuuden omistajakimpalle on tullut riemukkaita kokemuksia iso liuta, sillä Bosses Lady on jo ehtinyt voittamaan mm. Tammahambon, Tammakriteriumin ja Derbyn Tammasuosikin. Viime syksynä Bosses Lady kiri Lewis Alen voittamassa Kriterium-finaalissa vauhdikkaasti kakkossijalle.

Tamma Lil Wonderin tähän mennessä ansioitunein jälkeläinen 276 612 euron voittosummallaan on mm. Kriteriumin voittanut Bosses Lily, joka on Bosses Ladyn täyssisko. Mahdollinen Derby-voitto nostaisi Bosses Ladyn sisarusparven eniten tienanneeksi.

Kalle Savo on kasvattanut vuoden 1983 derbyvoittaja My Mintin yhdessä isänsä Matti Savon kanssa. Savon derbyfinalisteja ovat olleet myös Mombasa ja Fratello Peppone. Kalle ja Liisa Savolla lienee lukkarinrakkautta myös Tattoo Avengeria kohtaan, sillä sen isä Le Monteil on astunut pitkään heidän pyörittämällään Ordenojan oriasemalla.

4 KNOWS BEST

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Kari Rosimo

Kasvattaja: ML Stable Oy, Espoo

Omistaja: ML Stable Oy, Espoo

Valmentaja: Hannu Laakkonen, Lahti

Hoitaja: Jenny Ruoti

Derbyn karsintapäivä oli Knows Bestin valmentaja Hannu Laakkoselle ikimuistoinen, sillä hän täytti samana päivänä 50 vuotta ja hevosensa täräytti komeaan kirivoittoon. Nelivuotiskauden ainoa päätähtäin on ollut Suuri Suomalainen Derby, ja kunnonajoitus vaikuttaa osuneen kohdalleen.

Kolmivuotiskaudella Knows Best kilpaili Tuomas Korvenojan valmennuksessa ja selvitti syksyllä tiensä Kriteriumin finaaliin, jossa jäi seitsemänneksi. Kisakauden jälkeen se siirtyi Hannu Laakkoselle, mistä käsin ruuna on kilpaillut tänä kesänä viisi kertaa mukavalla menestyksellä.

Knows Bestin suku on ML Stable Oy:n Mikko Laakkoselle hyvin tuttu. Hän omistaa sen isän Knows Nothingin yhdessä Ravitalli Hannu Laakkonen Oy:n kanssa ja myös emälinja on ollut Laakkosen suvussa pitkään: Laakkoset ostivat Knows Bestin kolmannen emän, huipputamma Arctic Luxuryn jo 1990-luvun puolivälissä. ML Stablen edellinen derbyfinalisti oli Joe Di Maggio, joka oli vuonna 2016 finaalin neljäs.

Yli 2600 voiton ohjastaja Kari Rosimo oli mukana jo historian toisessa Derbyssä vuonna 1971. Ajokkina oli kahdeksanneksi sijoittunut Kober, joka teki kilometriajan 29,3 Lady Speedin voittamassa lähdössä. Edellisen kerran Rosimo ohjasti Derbyssä vuonna 2015, jolloin hän ajoi Arctic Musclesin viidenneksi.


5 LEWIS ALE

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Tuomas Korvenoja

Kasvattaja: Kuusaan Virma Oy, Kuusankoski

Omistaja: Lewis Ale Stable, Kuusankoski

Valmentaja: Tuomas Korvenoja, Sipoo

Hoitaja: Tiia Pihamaa

Lewis Ale voitti viime vuonna kolmivuotisikäluokan suurimman kilpailun Kriteriumin ja hakee nyt harvinaista Kriterium-Derby-tuplaa, johon on edellisen kerran yltänyt niinikään Tuomas Korvenojan valmennuksessa ollut Brad de Veluwe vuosina 2011-2012.

Tarkkaan kilpailutettu Lewis Ale onnistui viime kaudella vuoden päätähtäimessä Kriteriumissa ja päätti kautensa Italiassa Orsi Magnelliin, jossa tuli laukka. Ranskassa talvehtinut ori kilpaili tämän kesän kaksi ensimmäistä starttia Ruotsissa napaten nelos- ja vitossijat. Derbykenraalissa Lewis Ale hävisi vain Graceful Swampille, karsintalähdössä puolestaan Peanutsille.

Tuomas Korvenojan tallista on tullut vuosien aikana peräti 35 derbyfinalistia ennen Lewis Alea. Kirkkain onnistuminen on tullut Funky Ridellä 2004, Brad de Veluwella 2012 ja Jonesyllä 2014. Lewis Alen vanhemmista sisaruksista Jonesy voitti Suuren Suomalaisen Derbyn ja Alien Lady oli omana vuonnaan kolmas. Ne molemmat sekä emätamma Ripley olivat Korvenojan valmennuksessa.

Kuusaan Virma Oy:n ansioitunein kasvatti on Edward Ale, joka oli vuonna 2012 Brad de Veluwen voittamassa kisassa toinen. Rautainen Edward Ale kilpailee Derbylauantaina Suomen mestaruudessa. 

6 GRACEFUL SWAMP

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Ari Moilanen

Kasvattaja: Ari Takaneva, Ilmajoki

Omistaja: Pekka Mäkinen Kp, Tampere

Valmentaja: Erkki-Pekka Mäkinen, Tampere

Hoitaja: Ilona Mäkinen

Graceful Swamp, lempinimeltään Sämpylä, on yhdessä värikkään valmentajapersoona Erkki-Pekka Mäkisen kanssa sykähdyttänyt raviyleisöä useaan otteeseen. Huutokaupassa 2250 eurolla myydystä orivarsasta kasvoi moninkertainen suurkilpailuvoittaja ja ikäluokan ykkösnimi.

Sämpylä näytti lahjansa jo kaksivuotiaana, jolloin ainoa tappio tuli Kasvattajakruunussa. Sen kisan jälkeen ori tahkosi peräti 14 peräkkäistä voittoa ja nousi supertähdeksi ravi-Suomessa. Kriteriumin finaalissa tuli laukka ahtaassa tilanteessa, mutta kolmivuotiskausi huipentui vielä Kasvattajakruunun voittoon.

Tänä vuonna Graceful Swamp dominoi ensin yhdeksän peräkkäistä lähtöä plakkariin komealla tyylillä. Karsintalähdössä se säikäytti kannattajansa laukkaamalla jo ennen lähtölinjaa, mutta raju suoritus laukan jälkeen pelasti vielä finaalipaikan.

Graceful Swampin emä Zora Kemp on Ari Takanevan ensimmäinen hevonen, joten ura hevoskasvattajana on alkanut ryminällä. Arin puoliso Riikka Takaneva kasvattaa Larvan -etuliitteestä tunnistettavia suomenhevosia.

Yli 6800 voittoa urallaan ajanut Ari Moilanen on ollut pitkään maamme menestyneimpiä raviohjastajia, mutta Suuren Suomalaisen Derbyn voitto ”Pumpulisormelta” vielä puuttuu. Erkki-Pekka Mäkisen edellinen Derby-hevonen oli 2015 Tilia’s Abraham, joka voitti karsintansa mutta jäi finaalissa kymmenenneksi.

7 JOLLY ROY

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Iikka Nurmonen

Kasvattaja: Riikka Avotie, Kangasala

Omistaja: Riikka Avotie, Kangasala

Valmentaja: Timo Korvenheimo, Orimattila

Hoitaja: Tia Nurmilaukas

Jolly Roy on yksi neljästä tämän Derbyikäluokan hevosesta, joka on ehtinyt kerätä urallaan jo yli sadantuhannen euron voittosumman. Jolly Royn kehitys oli kolmivuotiaana etenkin loppukaudesta kovaa, sillä se voitti Kymenlaakso-ajon kukistaen siellä mm. Graceful Swampin.

Club Nord Easyn kanssa se toi Kymenlaakso-ajosta Timo Korvenheimon talliin rahakkaan kaksoisvoiton. Ryminällä valmentajatilastojen kärkipaikoille kiilannut Korvenheimo valittiin viime vuonna Ravigaalassa vuoden komeetaksi. Derby on hänelle ensimmäinen laatuaan valmentajana. Ohjastaja Iikka Nurmonen on ajanut Derbyssä nelossijan Big Headachella 2014, kolmossijan Cherry Chapstickillä 2013 ja kakkossijan Next Directionilla 2017.

Nelivuotiskauden kohokohtia Jolly Royn kanssa ovat olleet Kuopio Stakesin kakkossija Graceful Swampin jälkeen sekä Forssan nelivuotislähdössä tehty Suomen ennätys 2100 metrin volttilähdössä. Tasaisen varmaa työtä tehnyt ori on väijynyt koko ajan kärkikahinoissa, vaikka voittoja on tullut harvemmin kuin hyviä sijoituksia.

Omistaja ja kasvattaja Riikka Avotie kuuluu elintarvikeyhtiö Saarioisen omistajasukuun, ja Jolly Royn nimi on suoraan perheyhtiön historiasta. Avotien mukaan Saarioisella on ollut Jolly Roy -niminen tupakkamerkki.

8 CALLELA LOUIS

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Mika Forss

Kasvattaja: Hannu Nivola, Uusikaupunki

Omistaja: Heikki Korhonen, Kuopio

Valmentaja: Heikki Korhonen

Hoitaja: Sarianne Hynynen

Callela Louisin taustoista löytyy poikkeuksellisen paljon ikäluokkalähtöjen menestyjiä, ja ruuna on kantanut ”sukupaineet” kunnialla. Ajajaliigan moninkertainen voittaja Mika Forss hakee sen kanssa uransa ensimmäistä Suuren Suomalaisen Derbyn voittoa.

Kolmivuotiskaudella Callela Louis kilpaili ensin omistajansa Heikki Korhosen tallista, kunnes siirtyi Markku Niemiselle. Häneltä käsin ruuna saavutti vitossijat sekä Kymenlaakso-ajon että Kasvattajakruunun finaaleista. Kauden päätteeksi hevonen siirtyi jälleen kotitalliin.

Nelivuotiaana se on voittanut kaksi kertaa Kasvattajakruunun alkuerän. Rahakas kakkossija tuli heinäkuussa Einari Vidgrenin muistoajosta, jossa edelle jäi vain Staro Moschino. Karsintalähdössä Callela Louis taisteli kolmanneksi ja kipusi finaaliin hyvän pisterankingsijoituksen myötä.

Callela Louis on jo kymmenes derbyfinalisti pienestä, mutta menestyksekkäästä Heikki Korhosen tallista. Vuoden 2007 Suuri Suomalainen Derby oli jättipotti, sillä Photocopy ja Photon toivat talliin kaksoisvoiton. Viime vuonna Cameron Evo ylsi viidenneksi.

Kallelan oriasemaa pitävän Hannu Nivolan Louise Småbo on ollut huippuperiyttäjä. Tamman jälkeläisistä ennen Callela Louisia ovat Derbyfinaalissa olleet jo Jim Småbo, Callela Longshot, Callela Ladyboss ja Callela Leonard.

9 JOYRIDE LUXI

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Olli Koivunen

Kasvattaja: Luxx-Breeding Oy, Kuopio

Omistaja: Stall Sipi, Forssa

Valmentaja: Harri Koivunen, Turku

Hoitaja: Heidi Taipale

Joyride Luxi kuuluu myös Ypäjän varsahuutokaupassa 2016 omistajaa vaihtaneisiin derbyfinalisteihin. Omistajina ovat pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Harri Koivunen ja Sipi Erkkilä, jotka ovat onnistuneet jo kerran aiemmin voittamaan Suuren Suomalaisen Derbyn. Kaksikko juhli Derby-voittoa 2008, jolloin Ribaude kiri ykköseksi. Sen omistajiin kuului myös Hannu Nivola.

Huutokaupassa 4750 eurolla omistajaa vaihtanut Joyride Luxi suoritti kaksivuotiaana opetus- ja koelähdöt osaomistaja Sipi Erkkilän ajamana. Kolmivuotiaana se haki ensin vauhtia tavallisista rahasarjoista, kunnes Kriterium-karsinnassa oli debyytti avoimella ikäluokkatasolla. Joyride Luxi eteni finaaliin, jossa oli kuudes.

Talvitauon jälkeen Joyride Luxi on nelivuotiskaudella jatkanut kehitystään. Graceful Swampin voittamassa Derbykenraalissa se oli neljäs, mutta Suuren Suomalaisen karsinnassa osat vaihtuivat. Joyride Luxi vastasi keulasta ykköseksi ja aiheutti Graceful Swampin kauden ensimmäisen tappion.

Joyride Luxin kasvattajayhtiön taustalla on Jarmo Ripatti. Aiempia kasvattifinalisteja ei ole, mutta kasvateista Be My Luxx on jättänyt Derby-kakkosen ja Elitloppet-finalisti Next Directionin.

10 CACSHOT

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Esa Holopainen

Kasvattaja: Jari Suomela, Kuusankoski

Omistaja: Jari Suomela, Kuusankoski

Valmentaja: Tapio Perttunen, Orimattila

Hoitaja: Tiia Viljanen

Cacshot on Tapio Perttusen tallin toinen edustaja tämän vuoden Derbyssä. Vermon ajajaliigan kärkipaikoilla häärivän Perttusen ja rakennusyrittäjä Jari Suomelan yhteistyö poiki vuonna 1998 Derbyn kolmossijan – miten käy tällä kertaa?

Cacshotilla riitti vastoinkäymisiä elämänsä alkupuolella, sillä se jäi orpovarsaksi ja myöhemmin puolitoistavuotiaana paha hammastulehdus piti sen puoli vuotta treenitauolla. Kilpailu-uran aloitus venyi näin kolmivuotiskauden lopulle, mutta heti uran ensimmäisessä kisassa tuli voitto.

Nelivuotiaana Cacshot on onnistunut erityisesti Tampereen suunnalla, sillä tämän kauden kaikki kolme voittoa ovat tulleet Teivosta. Derby-karsinnassa se ylsi kovalla 13,8-tuloksella yllätyskakkoseksi Tattoo Avengerin voittaessa.

Omistaja-kasvattaja Jari Suomelalla on myönteisiä Derby-muistoja, sillä hänen ja Seppo Vesalan omistama Irwin Kemp oli vuonna 1998 kolmas Incognito Kempin voittaessa. Silloinkin ohjastajana ja valmentajana toimi Tapio Perttunen, joka on lisäksi ajanut Derbyn kakkossijat Dramatic Kempillä 1993 ja Quattro Laukolla 2001. Jari Suomela tunnetaan kotiseudullaan Kouvolassa rakennusyrittäjänä, entisenä kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja raviradan hallituksen pitkäaikaisena jäsenenä.

11 BWT DIVINE

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Santtu Raitala

Kasvattaja: Hagalund Trotters Oy, Espoo

Omistaja: Seppo Härkönen, Utsjoki

Valmentaja: Kaisa Toivonen, Kirkkonummi

Hoitaja: Kaisa Toivonen

BWT Divine on yksi Derbyn tammafinalisteista ja kotiradan edustaja, sillä valmentaja Kaisa Toivonen pitää talliaan Kirkkonummella. Ohjastaja Santtu Raitala on kolmatta kertaa Derbyssä ja kahtena edellisvuonnakin ajokkeina on ollut tammoja: Exploding Alice hylättiin loppusuoran laukasta 2017, Gloria Web oli viime vuonna kolmas. Kaikkia yhdistää myös se, että Raitala ottaa ajokkeihinsa ensituntuman suoraan Derbyfinaalissa.

Kolmivuotiskauden syyskuussa uransa avannut BWT Divine teki hyvän aloituskauden, joka päättyi Uudenmaan Upeimman finaaliin. Talvitauon jälkeen se voitti heti nelivuotiskauden ensimmäisen kisansa Forssassa. Heinäkuussa se antoi jo osviittaa rahkeiden riittävyydestä näissä ympyröissä, kun tamma voitti sitkeän esityksen päätteeksi Derby-sarjan hyvällä tuloksella 14,5/2600a. Karsintalähdön kakkossija tuli toisen tamman Bosses Ladyn takaa.

BWT Divine lienee Derbyn historian pohjoisin osallistuja: sen omistaja Seppo Härkönen on kauppias Karigasniemen kylästä Utsjoelta. Valmentaja Kaisa Toivosen talli taas on Suomen eteläisin paikka, jossa harjoitetaan ammattimaista ravivalmennustoimintaa.

Viime vuosina syntyneet BWT-hevoset ovat Hagalund Trotters Oy:n kasvatteja. Yhtiöllä on lisäksi omistuksessaan siitosoriit Amour Ami ja Harper Blue Chip. Aiemmat eri yhtiöiden nimiin syntyneistä BWT-hevosista ovat derbyvoittajiksi nousseet BWT Aeroplane ja BWT Magic.

12 KAPTAH

Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Ohjastaja: Seppo Markkula

Kasvattaja: Ylitalo Oy Kauppapuutarha, Oripää

Omistaja: Ylitalo Garden's Stable Oy, Oripää

Valmentaja: Harri Koivunen, Turku

Hoitaja: Elli Haulivuori

Tapio Perttusen lisäksi myös Harri Koivunen saavutti kaksi Derbyn finaalipaikkaa valmennettavillaan. Vermon valmentajaliigan kärjessä oleva Koivunen on ajanut kaksi Derby-voittoa, Ribaudella vuonna 2008 ja Express Typellä 2010. Tänä vuonna hän ei ohjasta itse, mutta jännittää valmentajana kahta finalistia ja Joyride Luxia myös osaomistajan ominaisuudessa.

Kaptah aloitti uransa kolmivuotiskauden heinäkuussa voitolla ja ehti syksyllä kokeilla siipiään kovimpiakin vastaan, vaikka joutui jäämään Kriterium-karsinnasta pois. Ruuna selvitti tiensä Kasvattajakruunun finaaliin, jossa jäi takajoukkoihin.

Nelivuotiskevään Turun-voittojen jälkeen Kaptah suuntasi sprintterikisa Kuopio Stakesiin, missä oli karsinnassa kolmas ja finaalissa kuudes. Finaalin 12,6-noteeraus vahvisti sen asemia Derbyn pisterankingissa, jossa huomioidaan ennätykset sekä uran ja kuluneen kauden voittosummat.

Derbyn karsintalähdöissä Kaptah oli Peanutsin ja Lewis Alen jälkeen kolmas ja lunasti toisena pronssimitalistina finaalipaikan, koska oli korkealla pisterankingissa. Karsintalähtöjen kolmanneksi sijoittuneista nimittäin finaaliin eteni kaksi korkeimmalla rankingissa olevaa.

Kaptahin omistaja- ja kasvattajayhtiöiden taustalla on Arvo Ylitalo, jolla on ollut aiemmin kaksi kasvattia Derby-finaalissa ja molemmat olivat maalissa seitsemänsiä; Jet Garden vuonna 2001 ja Merit vuonna 2017. Ohjastaja Seppo Markkula puolestaan ajaa tässä kolmannen Derbynsä. Vuonna 2010 hän narutteli Exdreamilla kolmossijan.