Hyppää sisältöön

Napapiirin eksotiikkaa ja huippuraviurheilua Rovaniemellä lauantaina 14.12.

Lapissa koetaan jotain ainutlaatuista lauantain 14.12.2019 Arctic Horse Racessa. Rovaniemen ravirata Mäntyvaara tarjoaa läpi lauantaipäivän ennen kokemattomia elämyksiä hevosten ympärillä.

"Rovaniemi ja joulukuu ovat juuri se aika ja paikka, jolloin haluamme tarjota turisteille ja kaupunkilaisille ainutlaatuisia elämyksiä. Tiedossa on tunnelmaa ja aistimuksia, joita vain hevoset voivat tarjota", Rovaniemen raviradan toimitusjohtaja Anna Paavola kertoo.

ltapäivä alkaa koko perheen ilmaistapahtumalla, jossa jokainen voi kokea ja aistia hevosten sekä pienten ponien tuottamia elämyksiä. Illalla järjestämme talven kovatasoisimmat ravikilpailut ja lopuksi käydään vielä kisojen jälkipelit jäädiscossa.

Tapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä sekä iltapäivän ilmaistapahtumaan että illan raveihin.

"Ainakin 5 000 kävijää tavoitellaan, ja nimenomaan perheitä. Toissa kesän Rovaniemen Kuninkuusravit olivat suuri menestys, joka luotiin yhdessä alueen hevosväen kanssa. Haluamme jatkaa tällä tiellä ja hyödyntää Mäntyvaara Areenan ainutlaatuisia puitteita uudessa suurtapahtumassa. Meillä riittää tilaa, ja napapiirin joulunaika tarjoaa hienon mahdollisuuden esitellä ravihevosten vauhtia sekä tarjota mahdollisuus kohdata hevonen kaikin aistein suurelle yleisölle. Nyt tehdään jotain ihan uutta!"

Joulukuun puolivälin suurtapahtuma alkaa klo 13 koko perheen monipuolisella ilmaistapahtumalla, jossa perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan poniratsastusta ja opiskelijat kisaavat vauhdikkaassa ravikärryjenvedossa.

Illan ravit alkavat klo 18, jolloin Mäntyvaaran amfiteatterilla nähdään huippuraviurheilijoita kamppailemassa menestyksestä Lapin talvessa. Suomen kaikkien aikojen menestynein ohjastaja Jorma Kontio johdattaa suomalaiskuskit Arctic Challenge-ohjastajaotteluun, johon matkaa myös tähtikuski Tim Tetrick USA:sta.

Ravien perhelippu (2 aikuista + 2 lasta) maksaa 35 euroa.

Ravien päätyttyä Arctic Horse Racen VIP-alue muuntautuu jäädiscoksi, jossa biletetään puoleenyöhön saakka. Jäädiscoon on ilmainen sisäänpääsy ravien pääsylipun ostaneille. Lipunmyynti tapahtumaan alkaa pian.

www.arctichorserace.fi

Arctic Challenge -ohjastajaottelun osallistujat

ALESSANDRO GOCCIADORO Italia
HANNA OLOFSSON Ruotsi
TIM TETRICK USA
MIKA FORSS Suomi
PETTERI JOKI Suomi
OLLI KOIVUNEN Suomi
JORMA KONTIO Suomi
IIKKA NURMONEN Suomi
JUKKA TORVINEN Suomi
HANNU TORVINEN Suomi
SANTTU RAITALA Suomi
VELI-PEKKA TOIVANEN Suomi

Lisätietoja:


Anna Paavola, toimitusjohtaja, Rovaniemen Ravirata Oy
040 183 5338