Hyppää sisältöön

Muutoksia pakollisen kilpailuvakuutuksen ehtoihin 1.1.2020 alkaen

Kilpailevien ravihevosten pakollisen kilpailuvakuutuksen uudet ehdot astuvat voimaan 1.1.2020. Tärkeimmät muutokset koskevat henkivakuutuksen poistumista ja törmäysvakuutusta sekä hevosen arvonalentumista.

yleiskuva2019
Kuva: Hippos

Kilpailevien ravihevosten pakollisen kilpailuvakuutuksen ehtoihin tulee muutoksia 1.1.2020 alkaen. Ehdot koskevat 1.1.2020 jälkeen lunastettavia ravihevosten ja -ponien kilpailuvakuutuksia, ja vakuutusturva on voimassa kalenterivuoden loppuun saakka.

Tärkeimmät muutokset koskevat hevosen henkivakuutusta, törmäysvakuutusta sekä hevosen arvonalentumista.

Vuoden 2020 alusta lähtien pakollinen kilpailuvakuutus ei sisällä enää hevosen henkivakuutusta eikä se korvaa hevosen arvonalennusta. Törmäysvakuutuksen omavastuu putoaa 500 eurosta 200 euroon, eli kaikkien korvattavien vahinkojen omavastuu on nyt samalla tasolla.

Ravihevosen pakollinen kilpailuvakuutus sisältää kolme vakuutuksen osaa.

Hevosvakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaisesti hevosen tai ponin tapaturmaisen tapaturman tai kilpailun aikana tapahtuneen hevosen kuoleman aiheuttamat hevosen lopetus- ja hävityskustannukset.

Ravikilpailijan vastuuvakuutus (toiselle aiheutetut vahingot) korvaa kilpailuaikana toiselle aiheutettuja vahinkoja vakuutusehtojen mukaisesti.

Törmäysvakuutus korvaa varusteille ja hevoselle aiheutuneita vahinkoja vakuutusehtojen mukaisesti, kun rikkoutuminen on aiheutunut törmäyksestä toiseen valjakkoon ja törmäys on aiheutunut toisen valjakon pysähtymisestä, voimakkaasta vauhdinmuutoksesta tai muusta arvaamattomasta syystä, johon ohjastaja ei ole voinut toimillaan vaikuttaa.

Suomen Hippos muistuttaa, että pakollinen kilpailuvakuutus ei kata kaikkia ravikilpailuissa mahdollisesti sattuvia vahinkoja. Esimerkiksi omille varusteille aiheutuneita vahinkoja ei korvata hevosen pakollisen kilpailuvakuutuksen kautta. Hevoselle kannattaa hankkia oma henkivakuutus ja varmistaa, että se korvaa myös tapaturmaisen kuoleman kilpailuissa.

Lue pakollisen kilpailuvakuutuksen vakuutusehdot >

Lisää pakollisesta kilpailuvakuutuksesta >

Lisätiedot:


Tuomo Pekonen, kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
p. 040-557 3889
tuomo.pekonen@hippos.fi