Hyppää sisältöön

Muutoksia montén ja B-ponilähtöjen sääntöihin vuoden 2020 alusta

Suomen Hippoksen hallitus on hyväksynyt sääntövaliokunnan esittämät muutokset ravikilpailusääntöihin. Merkittävimmät muutokset koskevat montén autolähtöjä sekä B-poniohjastajien ikärajaa.

Jatkossa montén autolähdössä voi startata enintään 10 hevosta, jotka lähtevät kaikki eturivistä. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Hippoksen sääntövaliokunnan esittämät ja hallituksen hyväksymät muutokset ravikilpailusääntöihin astuvat voimaan keskiviikkona 1. tammikuuta 2020. Merkittävimmät muutokset koskevat montén autolähtöjä sekä B-ponien ohjastajien ikää.

Vuoden 2020 alusta lähtien montén autolähdöissä starttaa enintään 10 hevosta, jotka lähtevät kaikki eturivistä. Aiemmin lähtöön on voinut osallistua enintään 12 hevosta, jotka on jaettu kahteen lähtöriviin. Muutoksella halutaan parantaa lähtötilanteen turvallisuutta ja samalla sääntöjä yhdenmukaistetaan Ruotsin kanssa.

Poniohjastajia koskeva sääntömuutos koskee B-poniohjastajien yläikärajaa, joka on vuoden alusta lähtien 30 vuotta. Aiemmin B-ponilähdöissä ohjastajalla ei ole ollut yläikärajaa, A-poneilla yläikäraja on jatkossakin 17 vuotta. Ohjastaja saa ajaa kilpaa sen kalenterivuoden ajan, jolloin yläikäraja täyttyy.

Muutoksella pyritään varmistamaan poniraviurheilun pysymistä nuorisotoimintana myös B-ponien ohjastamisen osalta ja varmistamaan, että lapsilla ja nuorilla on jatkossakin omat kilpailusarjansa. Sekä A- että B-ponin valmentajana voi edelleen toimia iästä riippumatta. Myös ikärajakysymyksessä haluttiin harmonisoida sääntöjä Ruotsiin, jossa B-ponien ohjastajan yläikäraja on 25 vuotta.

Muista sääntömuutoksista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen
Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi
040 557 3889