Hyppää sisältöön

Muutoksia hevosten tunnistusten laskutukseen 1.1.2020 alkaen

Jatkossa saat laskun hevosesi tunnistamisesta joko Suomen Hippokselta tai Ruokavirastolta. Tunnistajan löydät edelleen lähimmästä hevosjalostusliitostasi.

Vuoden vaihde toi muutoksia hevosten ja ponien rekisteröintiin. Muutos koskee kantakirjaan merkittävien Suomessa syntyneiden hevosten tunnistamiseen ja Suomeen tuotavien hevosten identiteetin varmistamiseen liittyvää laskutusta. 1.1.2020 alkaen laskut tulevat suoraan Suomen Hippoksesta, eivät hevosjalostusliitoista. Tunnistuslasku toimitetaan rekisteröintilaskun yhteydessä.

Jos hevosta ei merkitä mihinkään kantakirjaan, laskutuksen hoitaa Ruokavirasto. Molemmissa tapauksissa Suomen Hippos myöntää ja toimittaa hevospassin hakijalle passin valmistuttua. Kantakirjaan merkittävien hevosten (= rekisteröidyt hevoseläimet) osalta hevospassi toimitetaan, kun kaikki maksut on maksettu Suomen Hippokseen. Muiden kuin rekisteröityjen hevoseläinten osalta passi tulee sen valmistuttua Suomen Hippoksesta ja lasku tämän jälkeen Ruokavirastosta. Hevosjalostusliittojen auktorisoidut tunnistajat vastaavat edelleen Suomessa syntyneiden hevosten tunnistamisesta sekä Suomeen tuotavien hevosten identiteetin varmistamisesta.

Muutoksen suurin aiheuttaja on muiden kuin rekisteröityjen hevoseläinten tunnistusprosessien ja hevospassin laskutuksen siirtyminen Ruokaviraston hoidettavaksi viime vuoden alusta. 

Lisätietoja:

Minna Mäenpää

Jalostusjohtaja

Suomen Hippos ry

p. 040 511 2067

minna.maenpaa@hippos.fi

Rekisteröinnin laskutusmuutokset 2020 (pdf) (76.7 KB)