Hyppää sisältöön

Muistutamme poikkeusoloihin valmisteleviin ravikilpailuihin saapuvia: ohjeita noudatettava huolellisesti

Ravikilpailutoiminta pääsee käyntiin täydellä teholla 1.6., mutta jotta hevosten hyvinvoinnista ja rajoitusten riittävyydestä voidaan varmistua, on Hippoksella maa- ja metsätalousministeriön ohjeistuksella lupa järjestää toukokuussa kuudet poikkeusoloihin valmistelevat ravikilpailut. Näissä tapahtumissa noudatetaan erityisen tiukkoja rajoituksia.

Turvaväleistä ja kokoontumisrajoituksista on pidettävä tiukasti kiinni ravikilpailujen käynnistyessä. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Elämme edelleen koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilassa, minkä vuoksi raviradoille saapuvia muistutetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikessa toiminnassa. Suomen Hippos on laatinut yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa raviradoille, kilpailijoille, toimihenkilöille sekä medialle toimitetut ohjeet, joiden noudattaminen on ehdottoman tärkeää, jotta voimme varmistua turvallisten ravikilpailujen läpiviemisestä. Alla kooste tärkeimmistä asioista.

Tärkeä yleisohje on, että jokaisen tulee noudattaa terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita, ja raviradalle ei tule missään nimessä saapua sairaana - ei edes silloin, jos oireet ovat lieviä. Myös riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä ohjeistetaan välttämään saapumista raviradalle. Ulkomailta saapuvien on noudatettava 14 vuorokauden karanteeniaikaa.

Raviradan alueella on kilpailuissa ainoastaan raveissa työskenteleviä toimihenkilöitä, ennakkoon akkreditoituneita median edustajia, kilpailevien hevosten ohjastajia, valmentajia ja hoitajia sekä hevosauton kuljettajia. Järjestyksenvalvojat valvovat tapahtumaa.

Raviradalla huomioitavaa:

  • Muista käsihygienia! Pese käsiäsi riittävästi ja käytä käsidesi
  • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat
  • Pidä riittävä turvaetäisyys muihin ihmisiin
  • Kokoontumisrajoituksia ei saa rikkoa missään tilanteessa
  • Ensiapujärjestelmä ja järjestyksenvalvonta toimivat alueella normaalisti. Ongelmatilanteessa vältetään suoria kontakteja mahdollisuuksien mukaan ja toimijat suojautuvat omien toimintaohjeittensa mukaisesti.
  • Yhteiskäytössä olevia tiloja puhdistetaan säännöllisesti myös kilpailujen aikana
  • Järjestyksenvalvojat valvovat tapahtumaa (sisääntuloportit, sisätilat ja varikkoalue) ja varmistavat ettei alueelle saavu ylimääräisiä henkilöitä
  • Kilpailupaikalla tulee viettää vain oman kilpailusuorituksen vaatima aika
  • Kaikki raviradalla tapahtuva toiminta, mikä ei ole ravikilpailujen läpiviemisen kannalta välttämätöntä, on keskeytetty
  • Kilpailuissa ei järjestetä palkintojenjakoa eikä tehdä haastatteluita


Suomessa noudatettavat karanteeniohjeet


Karanteeniaika on 14 vrk alkaen ulkomailta Suomeen saapumisesta.

Omaehtoisessa karanteenissa sallitaan liikkuminen työpaikan ja asuinpaikan välillä sekä muu välttämätön liikkuminen. Raviurheilussa työpaikka tarkoittaa yhtä fyysistä ravirataa. Hippos muistuttaa, että karanteeniaika koskee kaikkia ulkomailta saapuvia ja vain työssä käyminen on sallittua.


Median akkreditoituminen poikkeusoloihin valmisteleviin ravikilpailuihin

Toukokuussa erityisjärjestelyin järjestettäviin poikkeusoloihin valmisteleviin ravikilpailuihin saapuvalta medialta vaaditaan ennakkoakkreditoituminen. Näin järjestävä ravirata voi varmistua alueelle saapuvien ihmisten määrästä ja tarvittaessa kontaktoida paikalle saapuvat ihmiset.

Ravikilpailuihin saapuvia median edustajia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse suoraan raviradalle. Ilmoittautuessa pyydetään kertomaan media, jota toimija edustaa.

Median edustajia pyydetään huomioimaan, että toukokuussa ravikilpailuissa ei ole mahdollista tehdä haastatteluita. Haastatteluita voidaan tehdä puhelimitse ja ravirata sekä Hippos auttavat mielellään kilpailijoiden tavoittamisessa. Yhteystietoja löytyy myös Hippoksen Heppa-järjestelmästä.

Kuvaaminen on sallittua tallialueella sekä maalisuoralla turvaetäisyydet huomioiden. Medialle ei järjestetä erillisiä työskentelytiloja raviradalta.

Lisätiedot, kilpailutoiminta:

Tuomo Pekonen, kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi
p. 040 557 3889

Lisätiedot, media:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
suvi.hakkarainen@hippos.fi
p. 040-7760530