Hyppää sisältöön

Muistathan mitata raviponisi

Vermo Areena kuvituskuva. Kuva: Juho Hämäläinen/Hippos.

Kuva: Juho Hämäläinen/Hippos.

Kaikilla raviponeilla tulee olla voimassa oleva säkäkorkeuden mittaustulos, jotta ne saavat kilpailla raveissa. Viime vuoden mittaustulos on voimassa 31.1.2023 asti, ja sen jälkeen ponilla tulee olla uusi, tämän vuoden mittaustulos, jotta se saa jatkaa kilpailemista. Tämä ei koske poneja, joille on jo suoritettu loppumittaus tai nuorempia poneja, joiden säkäkorkeus on jäänyt edellisessä mittauksessa alle rajakorkeuden.

Suomessa on käytössä raviponien rajakorkeus, jonka yli ensimmäisessä mittauksessaan menevät ponit mitataan joka vuosi 7-vuotiaana tehtävään loppumittaukseen saakka, ja rajan alle jäävät seuraavan kerran vasta 7-vuotiaina loppumittauksessa.

Ponit mitataan 3-6-vuotiaina ennen uran ensimmäiseen kilpailuun ilmoittamista (3-vuotiaiden mittaus 1.5. alkaen). Vuosittainen mittaus suoritetaan ennen vuoden ensimmäiseen kilpailuun ilmoittamista, mikäli ponin edellinen mittaustulos on vähintään 104,0 cm (A–kategoria) tai 127,0 cm (B–kategoria). Säkäkorkeudeltaan näiden mittojen alle jäävät ponit mitataan seuraavan kerran loppumittauksessa.

Loppumittaus suoritetaan kaikille 7–vuotiaille tai vanhemmille poneille ennen vuoden ensimmäiseen kilpailuun ilmoittamista.

Mittauksen suorittaa Suomen Hippoksen kouluttama mittaaja. Ponin mittaustulos täytyy olla syötettynä Heppa-järjestelmään ennen kuin poni ilmoitetaan kilpailuun.

Milloin raviponi mitataan?

(x = poni mitataan)

 

Kategoria A

3v 4v 5v 6v 7v
104,0-107,0 cm X X X X LOPPUMITTAUS
103,5 cm tai alle MITTAUS ENNEN URAN ENSIMMÄISEEN STARTTIIN ILMOITTAMISTA LOPPUMITTAUS
Kategoria B 3v 4v 5v 6v 7v
127,0-130,0 cm X X X X LOPPUMITTAUS
126,5 cm tai alle MITTAUS ENNEN URAN ENSIMMÄISEEN STARTTIIN ILMOITTAMISTA LOPPUMITTAUS

Mittaajalista

Raviponin mittausohje

Lisätietoja:

Hanna Närhinen
poniraviurheilu, Suomen Hippos
hanna.narhinen@hippos.fi
040 621 4424