Hyppää sisältöön

Montén SM-kiertue starttaa huhtikuussa – ensimmäiset karsinnat ajetaan Tampereella ja Helsingissä

Lämminveristen ensimmäinen karsintalähtö ajetaan 7.4. Tampereella. Suomenhevosten kiertue starttaa 15.4. Helsingistä.

Ato ja Hanna-Kaisa Kärkkäinen voittivat viime vuoden suomenhevosten montén Suomen mestaruuden.Kuva: Hippos / Iita-Maria Ahtiainen

Suomen Monté-ohjastajat ry järjestää yhteistyössä raviratojen ja Suomen Hippos ry:n kanssa montén SM-kilpailut. Suomen mestaruus ratkaistaan kesällä ajettavissa finaaleissa, ja osallistujat finaaleihin valitaan SM-kiertueiden karsintalähtöjen kautta.

Lämminveristen montén SM-finaali kilpaillaan 18.7. Mikkelissä ja kiertue alkaa 7.4. Tampereelta. Suomenhevosten osalta finaali ajetaan 1.8. Seinäjoen Kuninkuusraveissa, ja ensimmäisen karsinta järjestetään 15.4. Helsingissä. 

Vuoden 2020 alusta voimaan tulleen sääntömuutoksen myötä kaikissa montén autolähdöissä starttaa enintään 10 hevosta, jotka lähtevät kaikki eturivistä. Aiemmin lähtöön on voinut osallistua enintään 12 hevosta, jotka on jaettu kahteen lähtöriviin. SM-kiertueella muutos näkyy varsinkin lämminveristen puolella, jossa kaikki lähdöt ajetaan autolähetyksellä. Suomen Monté-ohjastajat ry:n puheenjohtajan Hanne Hurskaisen mukaan muutoksella pyritään lisäämään autolähtöjen turvallisuutta.

-  Tänä vuonna suurin uudistus montéssa liittyy autolähtöjen osallistujamäärään ja ryhmittymiseen. Siihen pyritään, että uudistus parantaisi lähtöjen turvallisuutta. Ruotsissa on ajettu vastaavalla tavalla jo jonkin aikaa ja Suomessa lähtötapaa on testattu muutaman kerran, taustoittaa Hurskainen.

SM-kiertueelle ovat tervetulleita 5-vuotiaat ja vanhemmat suomenhevoset. Lämminverisistä kiertueelle oikeutettuja osallistumaan ovat 4-vuotiaat ja vanhemmat pysyvästi Suomeen rekisteröidyt ravurit, joiden voittosumma ylittää 10 000 euroa. 

SM-kilpailuun osallistuminen edellyttää kaikilta hevosilta pysyvän rekisteröinnin Suomeen. Väliaikaisilla sertifikaateilla Suomessa kilpailevat hevoset eivät näin ollen voi osallistua montén SM-kilpailuun.

Tarkemmat lisätiedot:

lämminveristen montén SM-kiertue

suomenhevosten montén SM-kiertue

Lisätietoja:

Hanne Hurskainen

Puheenjohtaja, Suomen Monté-ohjastajat ry

hurskainen.hanne@gmail.com

Matkapuh. 044 275 5999

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
Matkapuh. +358 40 557 3889
tuomo.pekonen@hippos.fi