Hyppää sisältöön

Montén SM-karsinnat käynnistyvät Kuopiosta 5. huhtikuuta – tutustu kilpailukalenteriin

Niemen Eemil ja Noora Hirvimäki voittivat suomenhevosten montén SM-finaalin vuonna 2020. Kuva: Siiri Haapalainen

Karsinnat montén SM-finaaleihin käynnistyy maanantaina 5. huhtikuuta Kuopion Sorsasalosta, kun suomenhevoset pääsevät vauhtiin. Lämminveristen 30-vuotiskiertue starttaa Vermosta keskiviikkona 7. huhtikuuta.

Suomessa ajetaan vuosittain noin 180 montélähtöä. Montén kruununjalokivet, SM-finaalit, ajetaan valtakunnan suurimmissa ravitapahtumissa St. Michelissä Mikkelissä sekä Kuninkuusraveissa.

Ilmoittautuminen suomenhevosten ensimmäiseen karsintalähtöön päättyy tiistaina 30.3. kello 9.00. Ilmoittautumisaikaa lämminveristen ensimmäiseen karsintalähtöön on aina torstaihin 1.4. kello 9.00 saakka.

Lämminveriset:

7.4.               Helsinki

24.4.             Pori

26.4.             Oulu

15.5.             Kuopio

25.5.             Tampere

3.6.               Seinäjoki

12.6.             Jyväskylä

9.7.               Kaustinen

17.7.             Mikkeli (finaali)

 

Suomenhevoset:

5.4.               Kuopio

14.4.             Helsinki

23.4.             Forssa

30.4.             Jyväskylä

18.5.             Tampere

28.5.             Turku

10.6.             Lahti

18.6.             Kouvola

25.6.             Härmä Power Park

15.7.             Pori

19.7.             Oulu

31.7.             Seinäjoki (finaali)

Suomen Hippos ry järjestää SM-kiertueet yhteistyössä raviratojen ja Suomen Montéohjastajat ry:n kanssa.

Suomenhevosten SM-kiertue

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 5-vuotiaat ja vanhemmat suomenhevoset. Karsintalähdöt ja finaali ajetaan tasoitusajona vähintään 2000 metrin matkalla sarjamäärityksellä p. 20.000 €, 20 m enintään 50.000 €, 40 m enintään 80.000 € pt. 60 m.

Karsintaan tai loppukilpailuun on ilmoittautumispäivään mennessä jokaisen osallistuvan ohjastajan suoritettava SMO ry jäsenmaksu. Maksu suoritetaan yhden (1) kerran kalenterivuoden aikana.

Loppukilpailuun pääsee kuusitoista (16) karsintalähdöissä eniten pisteitä kerännyttä hevosta, kuitenkin niin, että samalla matkalla voi olla enintään kaksitoista (12) hevosta. Karsintalähdöistä jaetaan pisteitä seuraavasti: 20 – 15 – 10 – 7 – 5 – 3 – 2 – 1 – 1 – 1. Vain rahasijoille sijoittuneet saavat pisteitä. Loppukilpailuun ei hyväksytä pisteettömiä hevosia.

Tasapisteissä ratkaisee parempi pistesija, jos ne ovat samat, ratkaisee karsintalähdössä parempi saavutettu km-aika, jos sekin on sama, ratkaisee arpa. Mikäli joku loppukilpailuun oikeutettu hevonen on estynyt osallistumasta, täytetään sen paikka seuraavaksi eniten pisteitä keränneellä hevosella jne.

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

Muutoksia näihin sääntöihin voivat tehdä Suomen Monté-ohjastajat ry:n hallitus sekä Suomen Hippos ry yhteisellä päätöksellä.

Lämminveristen SM-kiertue

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan vähintään 10 000 € voittosumman omaavat 4-vuotiaat ja vanhemmat lämminveriset, jotka ovat Suomen Hippos ry:n rekisterissä (pysyvästi Suomeen rekisteröity).

Karsintalähdöt ja loppukilpailu ajetaan ryhmäajona vähintään 2000 metrin matkalla. Karsintalähtöjä järjestetään kuudesta kolmeentoista kappaletta.

Karsintaan tai loppukilpailuun on ilmoittautumispäivään mennessä jokaisen osallistuvan ohjastajan suoritettava SMO ry jäsenmaksu. Maksu suoritetaan yhden (1) kerran kalenterivuoden aikana.

Loppukilpailuun pääsee kymmenen (10) eniten karsintalähdöistä pisteitä kerännyttä hevosta. Mikäli joku loppukilpailuun oikeutettu hevonen on estynyt osallistumasta, täytetään sen paikka seuraavaksi eniten pisteitä keränneellä hevosella jne.

Jos hevonen on osallistunut useampaan kuin kolmeen (3) karsintalähtöön, huomioidaan niistä kolme parasta sijoitusta pisteitä laskettaessa. Karsintalähdöistä jaetaan pisteitä seuraavasti: 20 – 10 – 6 – 4 – 2 – 1 – 1. Vain rahasijoille sijoittuneet saavat pisteitä. Loppukilpailuun ei hyväksytä pisteettömiä hevosia.

Tasapisteissä ratkaisee parempi pistesija, jos ne ovat samat, ratkaisee karsintalähdöissä parempi saavutettu km-aika, jos sekin on sama, ratkaisee arpa.

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

Muutoksia näihin sääntöihin voivat tehdä Suomen Monte-ohjastajat ry:n hallitus sekä Suomen Hippos ry yhteisellä päätöksellä.