Hyppää sisältöön

Montén B-ponien Suomen Mestaruuden kaksoisvoitto Pinja Iltasen talliin

St Michel -ravien lauantaipäivän avasi B-ponien Montén Suomen Mestaruus. Montén Suomen Mestaruuden 2018 kaksoisvoitto meni kouvolalaisen Pinja Iltasen talliin - ykkösenä Miniatyr Milla Markkasen ratsastamana ja kakkosena Pearl Veera Ahlqvist ohjissaan.

19-vuotiaalla Pinja Iltasella on takanaan jo 424 ponilähtöä, joista 119 voittoa. Hevosillakin startteja on kertynyt viisi, joista yksi voitto. Montélähdöissä Iltanen luovuttaa ohjat lainaohjastajille. Iltasen valmentama Miniatyr oli viime vuonna St Michel -ravien kaksoisvoittaja, sillä poni voitti vuoden 2017 B-ponien Suomen Mestaruuden Janita Antti-Roikon ratsastamana sekä B-ponien Mini Michelin Pinja Iltasen ohjastamana. Tuore Suomen Mestari nähdään radalla myös sunnuntain St Michel- raveissa, Mini Michelissä Miniatyrin rattailla nähdään tuttuun tapaan Pinja Iltanen.

IMG_8410
B-ponien Suomenmestaruuden 2018 kaksoivoitto Pinja Iltasen talliin. Ykkösenä Miniatyr ja Milla Markkanen, kakkosena Pearl ja Veera Ahlqvist. Keskellä poni valmentaja Pinja Iltanen. Kvua: Helena Hyvämäki-Mäenpää.

 

”Odotin molemmilta poneilta hyvää panosta. Miniatyrin voitto ei ollut yllätys, myös Pearl on ollut niin hyvän tuntuinen, että odotin sitäkin kolmen joukkoon. Tamma paikkasikin lähtölaukkansa hyvin ja kiri ihan Miniatyrin tuntumaan. Huomenna tästä on hyvä jatkaa Miniatyrillä B-ponien Mini Michelissä ” kertoo Miniatyrin ja Pearlin valmentaja Pinja Iltanen lähtiessään viemään ponit kotiin väliyöksi.


”En ollut ennen edes ratsastanut kuin pienen pätkän russponilla. Miniatyr on niin helpporavinen ja hyvä ajettava, kuin pieni suomenhevonen. Meno tuntui helpolta ja vähän yllättikin, että  Miniatyr lähti niin kovaa” kertoo puolestaan ponien montélähdöissä debytoinut Milla Markkanen.

Kolmantena B-ponien Suomen Mestaruudessa oli Ekstrands Bärgarn & Maria Kiukas.

Pienmestaruus Pomona Ii:lle ja Oona Halmeelle

Päivän toisessa ponilähdössä Oona Halme ohjasti sipoolaisten Emil ja Mats Havulehdon omistaman sekä Mats Havulehdon valmentaman Pomona II:n A-ponien Pienmestaruuden 2018 voittoon.

Pienmestarusu 2018
Pienmestari 2018 Pomona II, Oona Halme ja Emil Havulehto. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Toiseksi lähdössä sijoittui Dynamit III ja Eveliina Hietanen sekä kolmanneksi Thorvald ja Maria Kiukas.

Sunnuntaina 15.7. St Michel ravien avauksena nähdään shetlanninponien tasoitusajo sekä Mini Michel B-poneille alkaen klo 12.00.

Teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää