Hyppää sisältöön

Montén ajo-oikeus näkyviin Heppa-järjestelmään

Vuodesta 2020 ja sitä myöhemmin suoritettavien ajolupien yhteydessä ohjastajan tulee suorittaa näyttökoe, mikäli hän aikoo ohjastaa kärrylähtöjen lisäksi myös raviratsastuksessa. Vuonna 2019 ja sitä aiemmin suoritetun ajoluvan haltijalla on automaattisesti hyväksytty ajo-oikeus kärrylähtöjen lisäksi raviratsastuksessa. Kaikille ajoluvan haltijoille lisätään montén ajo-oikeus näkyviin Heppa-järjestelmään.

20180728-_T4A7840
Montén ajo-oikeus on jatkossa näkyvillä Heppa-järjestelmässä. Kuva: Hippos / Marko Junttila.

Vuodesta 2020 astui voimaan sääntömuutos, jossa C-ajoluvallisen ohjastajan tulee suorittaa näyttökoe, mikäli hän aikoo ohjastaa kärrylähtöjen lisäksi myös raviratsastuksessa. Sääntömuutos koskee 2020 ja sitä myöhemmin suoritettavia ajolupia. Näyttökokeessa ohjastaja osoittaa hallitsevansa hevosen ratsailta ja montéhevosen varustamisen.

Kaikille ajoluvan haltijoille lisätään montén ajo-oikeus näkyviin Heppa-järjestelmään. Vuonna 2019 ja sitä aiemmin suoritetun ajoluvan haltijalla on automaattisesti hyväksytty ajo-oikeus kärrylähtöjen lisäksi myös raviratsastuksessa. Montén ajo-oikeus näkyy Heppa-järjestelmässä ohjastajan ajoluvan perässä: ”(myös monté)”.

Montén näyttökokeita järjestetään ajolupakurssien yhteydessä. Ilmoitathan ajolupakurssin järjestäjälle halukkuutesi osallistua näyttökokeeseen ennen kurssin aloitusta.

Tutustu vuoden 2020 ajolupakursseihin.

Lisätietoja:

Anni Järvinen

Kilpailusihteeri, Suomen Hippos

Matkapuh. +358 40 505 1963

tuomo.pekonen@hippos.fi

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos

Matkapuh. +358 40 557 3889

tuomo.pekonen@hippos.fi