Hyppää sisältöön

Montekypärien neljäs osalähtö oli Amira El Jahirin ja Social Networkin näytös

Amira El Jahiri voitti Montekypärien lähdön Social Networkilla

Amira El Jahiri ohjasti neljännen Montekypärien osalähdön voittoon Social Networkilla. Kuva: Maisa Hyttinen

Montekypärien kauden neljäs osalähtö järjestettiin Teivon raveissa. Vuorossa oli lämminveristen avoin ryhmäajo 1600 metrin matkalla. Lähtö oli heti ensimetreistä alkaen iittiläisen Amira El Jahirin näytöstä. Hän ohjasti montéssa aiemminkin hienosti menestyneen Social Networkin ylivoimaiseen voittoon.

”Erittäin kiva (hevonen), vähän jännitti, mikä paikka saadaan kiihdytyksessä. Paljon oli nopeita lähtijöitä lähdössä kuitenkin. Vähän avitin alussa, se olisi tyytynyt jäämään siihen porukkaan, mutta halusin keulaan”, El Jahiri kommentoi lähdön tapahtumia.

El Jahirin ajokki, 8-vuotias Social Network on viime vuosina erikoistunut nimenomaan montéen eli raviratsastukseen. Hevonen on tänä vuonna kilpaillut esimerkiksi montén SM-finaalissa ja kahden edellisen kauden aikana kaikki voitot ovat tulleet nimenomaan montéssa. Teivon voitto oli ruunalle vuoden kolmas.

Voittotuloksen 14,3a/1600 metriä ravannutta Social Networkia valmentaa Pertti Puikkonen. Hevosen omistaa ja sitä hoitaa Bea-Maria Puikkonen. Toiseksi lähdössä sijoittui Pia-Maria Moilasen ohjastama Nobel Amok ja kolmanneksi Miisa Pulkkasen ohjastama Sunbeam.

El Jahiri oli ennen neljättä osalähtöä kokonaiskilpailussa kolmantena, ja osalähtövoitto nosti hänet samalla Montekypärien pistetaulukon kärkeen. El Jahiri voitti myös kauden ensimmäisen osalähdön, joka ajettiin Vermossa toukokuussa.

Vähemmän montélähtöjä kilpailleille ohjastajille suunnattu Montekypärät-kilpailusarja järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailusarja on osa Suomen Hippoksen ohjastajasarjoja ja se järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa.

”On ollut mahtavaa. Tämä on ollut hyvää verkostoitumista meille vähemmän ajaneille kuskeille”, El Jahiri totesi sarjasta.

Social Network oli El Jahirille niin kutsuttu lainaohjastettava, mutta hänellä on myös omalla valmennuslistalla neljä hevosta.

”Minulla on oma talli, löytyy valmennettavia hevosia ja täysihoitohevosia. Sitten harrastan ravintoloissa keikkahommia”, El Jahiri kertoi arjestaan.

Montekypärien kausi huipentuu 10. lokakuuta Turussa Globe Trotter –raveissa, jolloin järjestetään viides ja viimeinen osalähtö. Kaksipäiväisessä tapahtumassa ratkotaan myös montén Pohjoismaiden mestaruudet.

Kilpailu on erittäin tasainen ennen viimeistä osalähtöä. Teivon osalähdön voittanut El Jahiri johtaa vain yhden pisteen erolla kilpailua ennen Suvi Vaittista. Kolmantena, vain viisi pistettä El Jahiria jäljessä, on Heta Huuskola. Vaittinen voitti kesäkuun ja Huuskola elokuun osalähdön.

Pistetilanne 4. osalähdön jälkeen

1. Amira El Jahiri 45 pistettä
2. Suvi Vaittinen 44
3. Heta Huuskola 40
4. Miisa Pulkkanen 37
5. Pia-Maria Moilanen 32
6. Elina Miettunen 25
6. Noora Kivimaa 25
8. Iida Vastamäki 22
8. Tiia Vehviläinen 22
10. Arttu Juvonen 19