Hyppää sisältöön

Montekypärien kolmas osalähtö oli Heta Huuskolan näytös alusta loppuun

Heta Huuskola ja Bravo Sencello nappasivat Porin montekypäristä monteuriensa avausvoiton. Kuva: Hippos / Nelli Saari.

Heta Huuskola voitti historian ensimmäisen Montekypärät-kauden. Kuva: Hippos / Nelli Saari.

Montekypärät-kilpailusarja jatkui tänään perjantaina Porin iltaraveissa. Kilpailusarjan kolmannen osalähdön tapahtumia hallitsi suvereenisti alusta loppuun saakka luhankalaisen Heta Huuskolan ratsastama ruuna Bravo Sencello. Voiton myötä Huuskola nousi Montekypärät-kilpailusarjassa toiselle sijalle.

Porin perjantai-iltaraveissa ravattiin uuden kilpailusarjan Montekypärien kolmas osalähtö. Lähdön tapahtumat olivat alusta loppuun Bravo Sencellon ja Heta Huuskolan näytöstä, kun Huuskola kiihdytti 5-vuotiaan ruunan auton takaa suoraan kärkipaikalle. Varma johtoasema piti loppuun saakka ja voitto tuli näyttävästi yli sadan metrin johtomarginaalilla.

”Hevonen oli aika kysymysmerkki vielä ennen starttia. Pari kertaa kotona kokeilin monteläpyskää, mutta hyvä fiilis oli. Hevonen tuntui tosi kivalta kotona ja tiesin, että ainakin mukana pysytään, jos ravia menee”, kertoi Huuskola startin jälkeen.

Voitto oli Huuskolalle uransa ensimmäinen montevoitto ja samalla Bravo Sencellon ensimmäinen montestartti. Huuskola on myös hevosen hoitaja. Bravo Sencellon valmentaja on Jukka Huuskola, hevosen omistaa Bravo Stable ja on kasvattanut Kristina Liedman.

”Hevonen oli aivan jäätävän tuntunen koko matkan heti auton irrottua. Yritin vaan jarrutella matkalla. Loppusuoran muistan vielä kiikkustuolissa. Bravo ja kuski taisi nauttia yhtä paljon. Se meneminen oli niin helppoa”, summasi Huuskola.

Toiseksi lähdössä sijoittui Miisa Pulkkasen ratsastama Wall Street Comery ja kolmanneksi kilpailusarjaa johtava Suvi Vaittinen ratsunaan Zulamit.

Heta Huuskolalla oli aikaa tuulettaa Montekypärien kolmannessa osalähdössä. Kuva: Hippos / Nelli Saari.
Heta Huuskolalla oli aikaa tuulettaa Montekypärien kolmannessa osalähdössä. Kuva: Hippos / Nelli Saari.

Montekypärät on kilpailusarja, joka on suunnattu vähemmän ohjastaneille monteohjastajille. Kilpailusarjaan saavat osallistua enintään 50 montelähtöä ajaneet ohjastajat (tilanne 31.12.2020). Montekypärissä ei ole ikärajaa.

Kilpailusarjan kaikki lähdöt ajetaan ryhmälähtöinä ja siksi kilpailussa on mukana 10 ohjastajaa. Kilpailusarja starttasi 19.5. Vermosta ja päättyy 10.10. Turussa. Yhteensä osalähtöjä ajetaan viisi. Seuraava osalähtö ravataan Teivossa 14.9. Pisteitä jaetaan sijoitusten perusteella seuraavasti 16-12-10-9-8-7-6-5-4-3. Hylätyt ja keskeyttäneet saavat yhden pisteen.

Pistetilanne 3. osalähdön jälkeen

1. Suvi Vaittinen 38 pistettä

2. Heta Huuskola 31

3. Amira El Jahiri 29

4. Miisa Pulkkanen 27

5. Pia-Maria Moilanen 20

6. Elina Miettunen 19

6. Noora Kivimaa 19

7. Iida Vastamäki 16

8. Tiia Vehviläinen 15

9. Arttu Juvonen 11

Lue lisää Montekypärät kilpailusarjasta >