Hyppää sisältöön

Montekypärien kauden avauslähtö oli Anna Hiltusen ja Speedy Scionin näytös

Anna Hiltusen ohjastama Speedy Scion hallitsi Kaustisen osalähdön jokaista metriä. Kuva: Mia Mäki-Maunus

Anna Hiltusen ohjastama Speedy Scion hallitsi Montekypärien kauden avausta lähdöstä maaliin. Ohjastajasarjan seuraava osakilpailu juostaan 3. kesäkuuta Jyväskylässä.

Monteohjastajien ohjastajakilpailusarja Montekypärät käynnisty kauden 2022 sunnuntaina Kaustiselta. Avausosalähdön voiton vei Anna Hiltusen ohjastama Speedy Scion. Valjakko hallitsi lähdön tapahtumia lähdöstä maaliin. Toiseksi sijoittui Miisa Pulkkasen ohjastama Zulamit. Iida Vastamäen Mr Noon vei kolmannen sijan.

Montekypärien seitsemän osalähdön kausi kiertää ympäri Suomea ja kauden huipennus nähdään viimevuotiseen tapaan lokakuussa Turussa. Seuraava osalähtö ajetaan Jyväskylän Killerin raviradalla 3. kesäkuuta.

Lähtöjen lisäksi osallistujille järjestetään kauden aikana koulutuksia. Lisäksi Monte- ja Salamakypärien yhteiset hyvinvointipäivät järjestettiin Vierumäellä 6.–7. Toukokuuta. Lisäksi osallistujat saavat mentorit kokeneempien monteohjastajien joukosta. Tänä vuonna mentoreina toimivat Nelly Korpikoski, Susanne Klemola, Jenni Kaija ja Jenni Koskela.

Vuonna 2022 Salama-, Monte- ja Ponikypärät järjestetään yhteistyössä Allomeera Oy:n kanssa. Allomeera palkitsee kaikkien ohjastajasarjojen voittajat kultaisella kypärällä.

Montekypärien pistetilanne ensimmäisen osalähdön jälkeen (pisteitä päivitetty 22.5. klo 20.10):

1. Anna Hiltunen, 16 pistettä
2. Miisa Pulkkanen, 12 pistettä
3. Iida Vastamäki, 10 pistettä
4. Reetta Hirvonen, 9 pistettä
5. Marie-Helen Jansson, 8 pistettä
6.Joanna Karling, 6 pistettä
7. Amira El Jahiri, Katariina Honkaperä, Eveliina Hallapuro, 1 piste
10. Noora Kivimaa, 0 pistettä

Montekypärien säännöt ovat lähes samat kuin Salamakypärillä. Pisteitä montekypärät keräävät sijoitustensa perusteella seuraavasti: 16-12-10-9-8-7-6-5-4-3. Hylätyt ja keskeyttäneet 1 piste. Jos hevonen jää pois tai ohjastaja jää ilman hevosta osalähdössä, ohjastaja saa kuusi pistettä. Jos oppilas on estynyt osallistumaan lähtöön, hän ei saa pisteitä. Osalähdöissä ajotapasakoista tai muusta ajokieltoon johtaneesta rikkeistä vähennetään kilpailijalta 3 pistettä.

Kauden seuraavat osalähdöt:

3.6. Jyväskylä
28.6. Teivo
20.7. Vermo
9.8. Pori
5.9. Seinäjoki
7.10. Turku

Korjaus 22.5. kello 20.02: Päivitetty pistetaulukko oikein. Kivimaa hylättiin lähdössä, ja sakon sekä ajokiellon takia hän jäi pisteittä.