Hyppää sisältöön

”Montekypärät oli minun ponnahduslautani” – Miisa Pulkkanen juhli Montekypärät-ohjastajasarjan voittoa kotiradallaan Turussa

Miisa Pulkkanen juhli Montekypärien-ohjastajasarjan voittoa perjantai-iltana kotiradallaan Turussa. Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Montekypärien kauden viimeinen osalähtö kilpailtiin perjantai-iltana Turun Metsämäen raviradalla. Kaarinalainen Miisa Pulkkanen voitti ohjastajakilpailun historian toisen kauden vahvojen esityksien päätteeksi. Päätösosalähdön ykkönen oli Katariina Honkaperän ohjastama Girls With Curls.

Raviratsastus eli monté on ollut viime vuosina yhä näkyvämpi osa suomalaista raviurheilua. Montekypärät-ohjastajasarja järjestettiin ensimmäisen kerran kaudella 2021 ja sarja on suunnattu vähemmän ohjastaneille monteohjastajille.

Montekypärät järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa ja sarjan pääyhteistyökumppanina kaudella 2022 toimi Allomeera.

Seitsemän osalähdön kausi huipentui perjantaina 7. lokakuuta Turun Metsämäelle, ja kauden viimeisen osalähdön voittoa juhli Katariina Honkaperän ohjastama Girls With Curls. Honkaperälle voitto oli ensimmäinen Montekypärissä ja koko uralla kolmas.

Kauden voittaja selvisi kuitenkin jo edellisen osalähdön jälkeen, kun kaarinalainen Miisa Pulkkanen varmisti kokonaiskilpailun voiton vahvojen otteiden päätteeksi. Pulkkanen voitti kauden seitsemästä osalähdöistä peräti neljä.

Vaikka päätöslähtö päättyikin laukkaan, oli Pulkkanen tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

”Fiilikset ovat tosi hyvät. Kokonaiskilpailun kannalta päätöslähtöön sai lähteä paineettomasti, kun ei ollut muutamasta pisteestä kiinni. Sarja on sujunut paremmin, kun olisin alkuun osannut unelmoida”, Pulkkanen kertoi viimeisen osalähdön jälkeen.

Kilparatsastuksesta alun perin raviurheilun pariin päätynyt Pulkkanen on yksi kuluvan vuoden menestyineimmistä monteohjastajista Suomessa. Myös viime vuonna Montekypäriin osallistunut Pulkkanen kokee, että ohjastajasarjalla on ollut positiivinen vaikutus raviurheilijan uralle.

”Olen päässyt Montekypärien kautta ohjastamaan erittäin hienoja uusia hevosia ja tutustumaan moneen uuteen valmentajaan. Kontaktien luominen onkin sarjan yksi tärkeimmistä asioista ja samalla tutustuu uusiin hevosiin jotka vievät ohjastajaakin eteenpäin.”

”Varsinkin viime kausi antoi minulle tosi paljon ja montekypärät oli minun ponnahduslautani, vaikka en tuolloin kolmen joukossa ollutkaan. Se nosti minua tietoisuuteen montessa ja mahdollisti myös paljon tälle vuodelle”, Pulkkanen kertoo.

Pulkkanen elää innolla mukana raviurheilussa ja eteenpäin katsotaan lähtö kerrallaan. Seuraava lähtö koittaakin heti lauantaina, kun Pulkkanen ohjastaa kylmäveristen PM-lähdössä Ekosalamaa.

”Ei meillä kärkikahinoihin ole odotuksia, mutta se on hieno kilpailu johon päästä ohjastamaan. Kunhan saadaan ehjä juoksu aikaiseksi.”

”Jatkossa toivon, että pääsisi ohjastamaan läpi talven mahdollisimman paljon. Lähtö lähdöltä oppii aina jotain uutta”, Pulkkanen kertoo.

Montekypärät 2022 – kokonaispisteet

  1. Miisa Pulkkanen 87
  2. Iida Vastamäki 69
  3. Katariina Honkaperä 64
  4. Anna Hiltunen 51
  5. Reetta Hirvonen 48
  6. Marie-Helen Jansson 46
  7. Joanna Karling 45
  8. Noora Kivimaa 39
  9. Amira El Jahiri 38
  10. 10.Eveliina Hallapuro 26