Hyppää sisältöön

Molemmat rodut jatkoivat Kavioliigaa – Välähdys ja Shadow Of Brisbane Gaalaravien ykkösiksi

Välähdys palasi jälleen voittokantaan alkulaukasta huolimatta Teivon Gaalaravien osakilpailussa. Koivusten suojatti Shadow Of Brisbane nappasi sen sijaan ensimmäisen Kavioliiga-voittonsa.

Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

Alku näytti jälleen Välähdyksen osalta hiukan pahalta. Alkumatkalla laukannut ori jäi heti kättelyssä kauas kärkijoukoista, ja Jukka-Pekka Kauhasen ohjastama Koskelan Akseli nappasi paikan joukon vetäjänä. Vakuuttavan Kavioliiga-debyytin tehnyt Sheikki otti sekin lähdön hyvin maltillisesti ja säästeli paukkuja loppukiriin.  


Maalisuoralla Välähdys-Sheikki-duo oli jälleen irti. Joukon hännillä juossut Välähdys osoitti ilmiömäisen kirikykynsä, eikä muista ollut sille tänään vastusta. Akseli sai tyytyä toiseen sijaan, Arto Hammar ja Sheikki kolmanteen.


Välähdyksen ohjastaja Mika Forss kertoi voittajahaastattelussa, että oli alkulaukasta huolimatta koko matkan luottavaisin mielin.  


“Ajattelin etukäteen, että haluan ajaa parijonossa, mutta hevonen vähän suuttui siitä. Koitin auton perässä ottaa pikkuisen kiinni, mutta se alkoi heti puistelemaan itseään. Laukka tuli siitä kun se alkoi taistelemaan mua vastaan. Meillä oli vain vähän eri ajatukset”, ohjastaja totesi.  


“Villellekin [Korjus] tuossa sanoin, että saatiin sitten se paikka mitä tavoittelinkin. Ilman laukkaa olisi tietenkin ollut paljon siistimpää. Se tippui onneksi tosi nopeasti raville ja päästiin mukaan porukkaan. Vähän kun saisi äijään vain malttia niin saisi kuskikin tehdä niitä valintoja ja tämä olisi paljon helpompaa”, Forss naurahti.  


Ville Korjuksen valmentama Välähdys hallitsee nyt taustajoukkoineen Kavioliigan pistepörssejä. Ori itse on kylmäveristen pörssin kokonaistilaston ykkösenä, ja omistajat Ville ja Samuli Korjus sekä Teija Majander omistajapörssin kärjessä. Mika Forss hallitsee ohjastaja- ja kasvattaja Arto Nieminen kasvattajapörssiä.  

 

SHADOW OF BRISBANELLE ANSAITTU VOITTO

Shadow Of Brisbane kukisti kovakuntoisen T.Rexin. Kuva: Hippos / Juho HämäläinenLämminveristen osakilpailussa Hannu Torvisen ohjastama Celebrity Lane toimi joukon johtajana. Iikka Nurmosen ajokki T.Rex hiillosti kyllä kannoilla, mutta maalisuoralla todelliseksi haastajaksi nousi lopulta Olli Koivusen ohjastama Shadow Of Brisbane, joka nappasi itselleen ensimmäisen Kavioliiga-voittonsa. 

Koivunen oli tyytyväinen 9-vuotiaan ruunan suoritukseen.  

“Makea voitto, ehdottomasti. Iikalle sanoin tuossa maalin jälkeen, että välillä näinkin päin. Ajattelin, että ollaan koko talvi T.Rexin perässä. Kiva että Brisbane sai nyt voittaa”, ohjastaja iloitsi. 

T.Rex on ollut viimeaikoina kovassa iskussa ja napannut liigan toisella kolmanneksella jo kaksi voittoa.  

“Oli yllätys, että Celebrity Lane lähti keulasta. Etukäteen olin suunnittelut, että lähdetään rauhallisesti liikkeelle, ja kaikki meni lähdössä kyllä ihan nappiin. T.Rex jäi sisäradalle ja saatiin sitten ajaa sitä vastaan koko loppulähtö.” 

Ruunan meno on toisinaan ollut hieman hapuilevaa viimeisellä sadalla metrillä. Tänään selvittiin kuitenkin ongelmitta. 

“Sille on vähän vaikeaa, jos kuski ottaa vauhtia pois viimeisessä kaarteessa tai päinvastoin. Rytminvaihdokset ylipäätään ovat vaikeita, mutta tänään ei ollut ongelmia”, Koivunen kertoi.  

Harri Koivusen valmentamalla Shadow Of Brisbanella on nyt takanaan kaksi Kavioliiga-osakilpailua ja pisteitä yhteensä 43. Se oikeuttaa toisen Kavioliiga-etapin neljänteen sijaan lämminveristen pistepörssissä.  

Voittoajaksi kirjattiin 16,0a / 2100 metriä. Toiseksi kiri Jarmo Saarelan Hazelhen Hermes, T.Rexin ollessa tänään kolmas.