Hyppää sisältöön

Miniatyr ravasi montén Suomen mestariksi, Pomona II Pienmestariksi ME-tuloksella

St Michel –viikonloppu avattiin ponilähdöillä, joissa ennakkosuosikit putsasivat palkintopöydän. Pomona II paransi A-ponien tammojen maailmanennätystulosta.

Milla Markkanen ja Miniatyr ravasivat montén Suomen mestareiksi, toiselle sijalle kirivät Veera Alhqvist ja Pearl. Pinja Iltanen on ylpeä valmennettavistaan. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Pinja Iltasen valmentamat Miniatyr ja Pearl veivät St Michel –viikonloppuna B-ponien montén SM-finaalissa jälleen kaksoisvoiton. Milla Markkasen ohjastama Miniatyr ja Veera Ahlqvistin Pearl tulivat maalisuoralle tasaväkisinä ja Miniatyr nappasi voiton täpärästi ajalla 49,3a/1609 metriä. 

”Viime vuonna voitettiin ihan yhtä täpärästi. Miniatyr oli virkeä tänään ja lähti vastaamaan hyvin Pearlin noustessa rinnalle. Tämä on aika meneväinen poni, ihan kuin hevosella laskisi kilpaa”, Markkanen iloitsi.

Lähdön kolmannelle sijalle kirivät Ernst Ravelli ja Viivi Mäki-Jaakkola.

Pomona II juoksi Mikkelissä A-ponitammojen uuden maailmanennätyksen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

A-ponien Pienmestaruuden voiton vei ennakkosuosikki Pomona II. Oona Halme lähti metsästämään ponille uutta absoluuttista maailmanennätystulosta, joka on edelleen Golda Apachen hallussa oleva 1.59,3a. Aivan siihen Pomona II ei tällä kertaa yltänyt, mutta juoksi uuden A-ponien tammojen maailmanennätyksen parantaen omissa nimissään olevaa ennätystä lähes sekunnilla. Uusi ennätystulos on 2.00,6a/1 100 metriä.

”Poni ei lähtenyt alussa ihan tosissaan, kun ulkopuolella ei ollut ketään ja siitä tuli sitten laukka. Senkin jälkeen se ehti vielä vähän kiemurtelemaan ja pyörittelemään korviaan. Jos olisi kirikaveri, niin kaksi minuuttia alittuisi varmasti helposti”, Halme analysoi. 

Vaikka alle kahden minuutin ei vielä päästy, ohjastaja oli ajokkiinsa silminnähden tyytyväinen. 

”Tunnen olevani etuoikeutettu kun saan ajaa tällaista ponia. Kyllä se vetää aika tunteelliseksi ja herkäksi.”

Pomonan omistaja ja valmentaja Mats Havulehto oli Halmeen kanssa samoilla linjoilla. 

”Hyvältähän se näytti, mutta kirittäjää tosiaan kaivattaisiin. Tämä on niin laiska yksin”, Havulehto naurahtaa.

Toiseksi A-ponien Pienmestaruus-lähdössä sijoittuivat Ekslätts Sacrifice ja Tiia Vehviläinen. Kolmannen sijan nappasi Fiia Espon ohjastamana Broängens Ghosakrama.