Hyppää sisältöön

Mini ja Lilla Elitloppetin kutsut julkistettiin – Euforia mukana ensimmäistä kertaa

Äänekoskella asuvan 14-vuotiaan Tuukka Variksen omistama, valmentama ja ohjastama shetlanninponitamma Euforia lähtee edustamaan Suomea Mini Elitloppetiin ensimmäistä kertaa urallaan. Muut Suomesta Mini Elitloppetiin kutsutut ovat konkarit Dynamit III ja Pomona II. B-kategorian ponien Lilla Elitloppetiin kutsun Pikku Finlandian jälkeen sai Miniatyr.

Euforia_tuukka_HHM
Kuusivuotias Euforia ja Tuukka Varis voittivat viime vuonna Suur-Hollolan. Tänä vuonna valjakko pääsee kansainvälisiin edustustehtäviin. Kuva: Hippos / Helena Hyvämäki-Mäenpää

Kuusivuotias Euforia on startannut urallaan 42 kertaa, joista voittoihin on päättynyt 12. Kuluvan kauden avausvoitto vielä toistaiseksi uupuu, mutta ponin esitykset ovat olleet vakuuttavia. Vermon Mini Finlandiassa Euforia ravasi maaliin toisena ajalla 2.09,1a, joka on Suomessa syntyneiden vanhempien A-ponitammojen Suomen ennätys.

Tuukka Varis kertoo, että kutsu Mini Elitloppetiin sai aikaan hienot mutta epäuskoiset tunnelmat.

”Koko poniurani yksi suurimmista tavoitteista täyttyy”, hän sanoo.  ”Euforia on saanut Mini Finlandian jälkeen hiukan lomaa, ja nyt on alettu valmistautumaan Ruotsin reissuun.”

Valmentaja-ohjastaja tietää, että himoittu suurkilpailupaikka on jo sinällään kova saavutus.

”Tietenkin Elitloppetiin lähdetään pärjäämään ja voittoa tavoittelemaan, vaikkakin se tarkoittaa enemmän hienoa elämystä ja uusia kokemuksia”, Tuukka Varis sanoo.

Kaksi muuta Mini Elitloppetiin Suomesta kutsuttua ovat kilpailun hallitseva sankari Pomona II sekä vuonna 2015 voittanut Dynamit III. Pomonaa valmentaa Mats Havulehto, joka myös omistaa tamman yhdessä Emil Havulehdon kanssa. Dynamit III on Eveliina Hietasen valmennuksessa. Ruunan omistavat Jari Lukkarila ja Patricia Haglund.

B-ponien Lilla Elitloppetiin on kutsuttu Suomesta yksi poni. Pinja Iltasen omistamalle ja valmentamalle Miniatyrille ojennettiin kutsu Pikku Finlandian menestyksen jälkeen.

Ponien Mini ja Lilla Elitloppet -suurkilpailut ravataan Tukholmassa Solvallan raviradalla sunnuntaina 26. toukokuuta. Ponien kansainväliset lähdöt avaavat Elitloppet-viikonlopun pääpäivän. Elitloppet on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista ravitapahtumista, ja viikonlopun aikana paikalle odotetaan jopa 60 000 katsojaa.

Lisätietoja: 

Helena Hyvämäki-Mäenpää

Nuoristoiminnan koordinaattori, Suomen Hippos

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

020 760 5246