Hyppää sisältöön

Mikkelin vauhtiviikonloppu starttaa lauantaina – sunnuntaina ajettavassa St Michelissä mukana iskukykyinen suomalaisnelikko

Ajajaliigan kärkinimi Hannu Torvinen ohjastaa viikonlopun päälähdössä St Michelissä supertamma Ranch Kellyä. Kotiradan hevonen on jäämässä pian eläkkeelle kilparadoilta ja siirtymässä siitostamman tehtäviin.

Ranch Kelly ja Hannu Torvinen Suur-Hollola-yleisön edessä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Heinäkuun perinteinen ravikarnevaali St Michel kokoaa huippunimet tulevana viikonloppuna Mikkelin nopealle kaviouralle. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan yhteensä 24 lähtöä sekä neljä ponilähtöä.

Sunnuntain St Michel -ajossa kotiradan tähtitamma Ranch Kelly saa vastaansa muun muassa ruotsalaisen Makethemarkin ja kotimaan kärkinimet, Chief Orlandon ja Next Directionin.

Lahden Suur-Hollola-ajossa loppusuoralla laukannut Iivo Niskasen ja Jethro Rostedtin osaomistama Cameron Evo kiihdyttää St Michelissä radalta kolme. Hevonen janoaa nyt revanssia tulisella maililla, jonka voittaja palkitaan 80 000 eurolla. Lisäksi maailmankuulun Varennen rataennätyksen 1.09,3 alittamisesta on luvassa 10 000 euron bonus. St Michel -ajo ravataan sunnuntaina 21. heinäkuuta ravien kymmenentenä lähtönä noin kello 16.30.

”Viimeiset puristukset yhdessä”

Anne Luttisen valmentama Ranch Kelly on kilpaillut St Michel -viikonloppuna eri lähdöissä joka kerta vuodesta 2013 lähtien. Piakkoin mammalomalle jäävä tamma osallistuu nyt urallaan ensimmäistä kertaa päälähtöön.

Ranch Kellyn uran loisteliaimmat voitot ja muun muassa neljä SE-juoksua on ajanut ammattiohjastaja Hannu Torvinen.

”Kellyn aika kilpahevosena tulee pian päätökseen, ja matka siitostammana alkaa”, Torvinen sanoo. ”Minulle ohjastaja se on ollut tosi tärkeä ja hieno hevonen viimeiset kaksi vuotta. Nyt vielä viimeiset puristukset yhdessä.”

St Michel on Ranch Kelly uran viimeisiä lähtöjä, mutta vihoviimeisiä jäähyväisiä raviyleisölle se ei todennäköisesti jätä vielä Mikkelissä.

”Se suurin tunnelataus minulle tulee todennäköisesti sitten ihan viimeiseen lähtöön”, Hannu Torvinen toteaa.

Torvinen johtaa tällä hetkellä raviohjastajien Ajajaliigaa. Ennen perjantai-illan 19.7. raveja hänellä on koossa tältä vuodelta 125 voittoa.

Sunnuntaina ravattavan 4-vuotiaiden lämminveristen Eugen Pylvänäisen muistoajon ykkösnimi on voitosta voittoon kulkeva Graceful Swamp. Erkki-Pekka Mäkisen valmentama ori tavoittelee jo yhdeksättä peräkkäistä täysosumaansa ja se saatetaan hyvinkin nähdä vuoden kuluttua päälähdössä.

Sunnuntaina mielenkiinto kohdistuu myös 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaaliin, sekä Tammatähteen, jossa haetaan tiukasti asetelmia Lahden elokuun alun kuningatarkilpailuun. St Michel Stayerissä voimia mitataan 3100 metrin matkalla.

St Michel -lähtölista Mobiliihepassa

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403