Hyppää sisältöön

Mika Forss viides ohjastajien EM-kilpailussa – voitto Ranskaan

Mika Forss sijoittui raviohjastajien EM-kisoissa viidenneksi ja lunasti paikan MM-kilpailuihin. Maanosan mestariksi ajoi ranskalainen Franck Nivard.

Raviohjastajien Euroopan mestaruus ratkaistiin kymmenessä osalähdössä, joista viisi ajettiin keskiviikkoiltana Oslossa Bjerken radalla ja loput torstai-iltana Göteborgissa Åbyn radalla. Kuskit saivat lähdöistä pisteitä sijoitusten mukaan, ja mestariksi ohjasti Ranskan edustaja Franck Nivard. Hän ajoi toisena kilpailupäivänä komeasti voitot kolmesta osalähdöstä, minkä myötä nousi mestariksi.

Suomen edustaja Mika Forss oli ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen toisena, mutta oli lopulta kokonaiskilpailun viides. Åbyn raveissa parhaaksi sijoitukseksi jäi Salma Silvion kakkossija, joten muutama vastustaja meni kokonaiskilpailussa ohitse. Forssin minimitavoite kuitenkin täyttyi, sillä vitossija poikii paikan tulevista ohjastajien MM-kilpailuista.

"Tänään meni odotusten mukaan eli Salma Silviolla taisteltiin kärkisijoista ja muiden ajokkien kanssa yritettiin sinnitellä mukana", Forss summasi. "Euroopan mestaruus -kisat ovat tavallaan lämmittelyä MM-kisoja varten ja hienoa, kun päästiin viiden parhaan joukkoon."

Forss ohjastaa kansainvälisten ohjastajakilpailujen ulkopuolellakin paljon Ruotsissa. Lauantaina hän ajaa Färjestadin E3-finaalissa Ari-Pekka Pakkasen valmentamaa Staro Miamia, mutta välipäivänä perjantaina hän käy ajamassa kahdet ravit Suomessa: ensin lounasravit Lahdessa ja iltakisat Porissa.

"Ruotsin puolella käyn ajamassa aina tilanteen mukaan, mutta mitään suunnitelmia tänne muuttamisesta ei ole. Minulla on Suomessa hienoja yhteistyökumppaneita", Mika Forss kommentoi.

Raviohjastajien Euroopan mestari Franck Nivard tunnetaan mm. superravuri Bold Eaglen ohjastajana. EM-hopealle ohjasti hollantilainen Rick Ebbinge ja kolmanneksi sijoittui Norjan Eirik Høitomt.

Torstaina Åbyn raveissa nähtiin myös kaksi suomalaisvaljakkoa isolla ykköspalkinnolla ajetussa monté- eli raviratsastuslähdössä. Kovan matkavauhdin jälkeen Tuuli Kurkisen ratsastama Tromb Access oli urhea kolmas ja Jenni Kaijan ratsastama Licence Holder kiri kupeelle neljänneksi. Tromb Access tienasi kolmossijastaan 68 000 kruunua ja Licence Holder nelossijasta 33 000 kruunua.


Kuvia vapaaseen käyttöön