Hyppää sisältöön

Mika Forss toisena raviohjastajien EM-kilpailussa ensimmäisen päivän jälkeen

Mika Forss on raviohjastajien Euroopan mestaruus -kilpailussa toisena ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen. Kärjessä on Norjan Eirik Høitomt. Mestaruus ratkeaa torstai-iltana Göteborgissa Åbyn raveissa.


Euroopan mestaruus ratkaistaan kahdentoista ohjastajan kesken kymmenessä osalähdössä, joista viisi ensimmäistä ajettiin keskiviikkoiltana Oslossa Bjerken raveissa. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen vuoden 2016 Euroopan mestari Forss on kisassa toisena norjalaisen Eirik Høitomtin jälkeen. Høitomtilla on pisteitä 58, Forssilla 46 pistettä ja kolmantena tulevat tasapäin 45 pisteellä saksalainen Michael Nimczyk ja hollantilainen Rick Ebbinge.

Forssin ensimmäinen kisapäivä meni vahvasti, sillä Forss ajoi voiton heti ensimmäisessä osalähdössä kylmäveriravuri Sprett Odinilla. Forss ajoi sen rohkeasti kärkihevosen rinnalle, mistä Sprett Odin piti niukasti pintansa. Kun seuraavista osalähdöistä tuli vielä kaksi kolmossijaa, Forss johti kisaa lähes koko illan, mutta keskiviikon viimeisissä osalähdöissä Forssin ajokit jäivät kuitenkin takajoukkoihin.

"Kaikkiaan ilta meni yli odotusten ja ollaan kisassa mukana", Mika Forss myhäili ensimmäisen EM-kisapäivän jälkeen. "Luulin jo maalin kohdalla, että hävisin lähdön Sprett Odinilla, mutta onneksi olin väärässä. Torstain raveissa ei ole etukäteen kauhean vahvoja menestyssaumoja, mutta ei ole kaikilla muillakaan."

Raviohjastajien EM-kilpailussa ajetaan vielä viisi osalähtöä torstai-iltana Åbyn raveissa. Kuskien menestys pisteytetään sijoitusten mukaan. EM-kisan viimeinen osalähtö ajetaan Suomen aikaa torstaina klo 21.36.

Raviohjastajien EM, tilanne 1. päivän jälkeen:

Eirik Høitomt 58 pistettä
Mika Forss 46

Michael Nimzyck 45
Rick Ebbinge 45
Franck Nivard 35
John Richardson 34
Miguel Mestre 33
Ulf Ohlsson 29
Rodney Gatt 28
Hubert Brandstätter 23
Steen Juul 23
Mario Minopoli jr. 21