Hyppää sisältöön

Mika Forss on raviohjastajien Euroopan mestari!

Mika Forss voitti kolmantena suomalaisena historiassa raviohjastajien Euroopan mestaruuden. Suomalainen otti mestaruuden ja paikan ensi vuonna Kanadassa järjestettäviin ohjastajien MM-kisoihin perjantai-iltana Berliinin raveissa. Hämeenkyröläinen voitti kuuden osalähdön pistekilpailun 8 pisteellä ennen Ruotsin Björn Goopia ja Hollannin Rick Ebbingeä. Mika Forss on sijoittunut aiemmin urallaan ohjastajien MM-kilpailussa neljänneksi Ranskassa 2013 ja Australiassa 2015. Aikaisemmin suomalaisista Euroopan mestaruuden ovat voittaneet Pekka Korpi (vuosina 1980, 1981 ja 1982) ja Jorma Kontio (vuosina 1985 ja 1998). Forss lentää mestaruusjuhlista ripeästi takaisin Suomeen ja ohjastaa Vitteriä ravikuninkuuskilpailussa sekä Norikoa ravikuningatarkilpailussa Turussa 30.7. ja 31.7.

"Aika usein on näissä kisoissa oltu jo mukana ja tänään meni sitten todella hyvin. Etukäteen katselin lähtölistoja ja tuli tunne, että menestymismahdollisuuksia voisi nyt olla. Sitten kun tuli voitto ja kaksi kakkosta osalähdöistä, tuntui että nyt voisi olla se päivä. Tuntuu hyvältä, sillä se vaatii paljon kovaa työtä että pääsee ajamaan näihin kilpailuihin ja arpaonneakin pitää olla mukana", Mika Forss kommentoi Saksasta matkalla lentokentälle.


IMG_1482
Kuvat: Gerard Forni

"Nyt ei voi jäädä juhlimaan, kun huomenna kilvanajo jatkuu Turussa. Ehkä matkalla oluen voisi ottaa ja tehdä samalla pohjatöitä Turun viikonloppua varten. Aina olen tehnyt tätä työtä päivä kerrallaan eikä tällä illalla ole vaikutusta huomiseen - tai ei ainakaan mitään negatiivista vaikutusta. Ehkä se hyvä olo tulee sitten maanantaina tästä koko viikonlopusta, kun on vapaapäivä. Muut osallistujat vähän kuittailivat, että juhlitaan sitten ensi vuonna Kanadassa tätä voittoa jo etukäteen, että heillä on paremmat saumat."

"Turussa on hienot ravit edessä ja hyvillä mielin lähdetään koittamaan. Vitter on ensikertalainen ja Noriko on vasta nousemassa kuntoon, joten mitään superodotuksia niihin ei ladata, vaan ajetaan sievästi. Kapasiteettiahan kummallakin toisaalta on."Raviohjastajien EM-kilpailun lopputulokset
Berliini, Saksa 29.7.


1) Mika Forss/Suomi 60 pistettä
2) Björn Goop/Ruotsi 52
3) Rick Ebbinge/Hollanti 47
4) Eirik Höitomt/Norja 45
5) Gerhard Mayr/Itävalta 45
6) Michael Nimczyk/Saksa 44
7) Noel Baldaccino/Malta 41
8) Rik Depuydt/Belgia 41
9) Enrico Bellei/Italia 33
10) Csaba Lakatos/Unkari 30
11) Birger Jörgensen/Tanska 29
12) Matthieu Abbrivard/Ranska 25

FORSS driver
Mika Forss