Hyppää sisältöön

Mika Forss ja Niki Finnström edustavat kesän kansainvälisissä – raviohjastajien MM-kilpailut alkavat 24.5.

Mika Forss edustaa Suomea perjantaina 24. toukokuuta alkavissa raviohjastajien MM-kilpailuissa Ruotsissa. Niki Finnström lähtee kisaedustusmatkalle Espanjaan, missä järjestetään kokelasohjastajien EM-kilpailut 28.–29. kesäkuuta.

Mika Forss Kanada 2017 raviohjastajien MM-kilpailut kuva Hippos Ilkka Nisula
Raviohjastajien MM-kilpailut ajettiin viimeksi syksyllä 2017 Kanadassa, jolloin Mika Forss sijoittui hopealle. Kuva: Hippos / Ilkka Nisula
Euroopassa käydään alkukesän aikana peräti kahdet raviohjastajien kansainväliset kilpailut. MM-kisat starttaavat Elitloppet-suurkilpailuviikonlopun perjantaina 24. toukokuuta ja jatkuvat perjantaihin 31. toukokuuta asti. Tukholmasta Solvallan raviradalta aloitettava MM-turnaus kiertää eri raviradoilla Ruotsissa, ja ohjastajat ajavat yhteensä 24 ravilähtöä. Uusi maailmanmestari selviää päätöspäivänä Gävlessä. 

Hämeenkyröläinen Mika Forss, 50, on edustanut Suomea raviohjastajien MM-kisoissa aiemmin kolmesti. Hän on sijoittunut kahdesti neljänneksi ja kerran toiseksi. Hopeavuosi oli MM-kilpailujen edellinen järjestämisvuosi 2017, kun kisat käytiin Kanadassa. 

Mika Forss on voittanut urallaan lukuisia suurkilpailuita ja hänet on valittu vuoden parhaaksi raviohjastajaksi seitsemän kertaa. MM-kisoihin lähteminen ja Suomen edustaminen on ollut hänelle joka kerta suuri asia, ja se on sitä edelleen. 

”Se merkitsee tosi paljon. Suomen väreissä ajaminen ja oman lajisi edustaminen niissä kisoissa antaa sellaisia fiiliksiä, joita ei oikein voi sanoin kuvailla”, Forss sanoo.

Forss käy ajamassa nykyisin paljon myös Ruotsissa, ja maan kilparadat hevosineen ovatkin hänelle tuttuja, mistä hän uskoo olevan hyötyä myös MM-turneella. 

”Toivottavasti kilpailusta tulee jännittävä, ja kilpailijoiden tuuri ohjastettavien hevosten suhteen jakaantuu tasaisesti”, Forss sanoo. 

Niki Finnström Finland kuva Hippos Hanna Laakso
Niki Finnström valittiin edustamaan Suomea Mallorcalla ajettavissa kokelasohjastajien EM-kisoisssa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Hollolainen Niki Finnström, 21, valittiin Suomen edustajaksi kokelasohjastajien EM-kilpailuihin, jotka ajetaan Espanjan Mallorcalla Son Pardon raviradalla 28.–29. kesäkuuta 2019. 

Finnströmille Espanja on ravimaana entuudestaan tuntematon. Hän vastaanotti kutsun EM-edustajaksi ilolla ja ylpeänä. 

”Tuntuu hienolta päästä edustamaan Suomea, se on vähän sellainen isänmaallinenkin juttu. Koetetaan pärjätä mahdollisimman hyvin ja tuoda pokaali Suomeen”, hän sanoo. 

Raviohjastajien MM, aikataulu

24.5. Solvalla – 3 osalähtöä
25.5. Solvalla – 1 osalähtö
26.5. (välipäivä, Elitloppet)
27.5. Lindesberg – 5 osalähtöä 
28.5. Sundbyholm – 5 osalähtöä
29.5. Rättvik – 5 osalähtöä
30.5. (välipäivä)
31.5. Gävle – 5 osalähtöä  

Osallistujat

Mika Forss, Suomi 
Todd McCarthy, Australia
James MacDonald, Kanada
Doug McNair, Kanada
Franck Nivard, Ranska
Michael Nimczyk, Saksa
Rodney Gatt, Malta
Rick Ebbinge, Alankomaat
Matthew Williamson, Uusi-Seelanti
Eirik Höitomt, Norja
Ulf Ohlsson, Ruotsi 
Yannick Gingras, Yhdysvallat 

Kilpailun pistetaulukkoa päivitetään raviohjastajien MM-kilpailujen virallisilla verkkosivuilla osoitteessa www.wtc2019.se

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
+358 40 837 8403 
hanna.laakso@hippos.fi