Hyppää sisältöön

Miisa Pulkkasen ohjastama M.T. Jerebko jälleen ylivoimainen Montekypärät-lähdössä – ”On tämä kyllä hieno hevonen”

Miisa Pulkkanen ja M.T. Jerebko jatkoivat vahvoja otteitaan Montekypärissä. Kuva: Pauli Impola

Pulkkaselle voitto oli kauden toinen Montekypärät-ohjastajasarjassa. Kolmen osalähdön jälkeen kaarinalainen jatkaa kokonaispisteiden kärjessä. Teivon osalähdön toiselle sijalle ohjasti Marie-Helen Jansson ja kolmas oli Iida Vastamäki.

Montekypärät-ohjastajasarjan kauden kolmas osakilpailu järjestettiin tiistai-iltana Tampereen Teivon raviradalla. Kesäisissä olosuhteissa lähdön voiton vei Miisa Pulkkasen ohjastama M.T. Jerebko, joka oli myös lähdön suurimpia ennakkosuosikkeja. Ykkössija irtosi kymmenien metrien marginaalilla ennen toiseksi tullutta Livarotia, jota ohjasti Marie-Helen Jansson.

Pulkkanen ja M.T. Jerebko aloittivat kirinsä hieman ennen viimeistä puolikasta ja matka taittui nopeasti. Vaikka välimatkat lähdön aikana olivat suuria, oli lähtö ennakkosuosikkien hallinnassa.

”Hevonen tuntui tosi hyvältä. Se oli koko matkan tosi terävä ja pirteä. Sai olla makea vesi suussa”, Pulkkanen kertasi tuntemuksia ensimmäisen kierroksen kohdalla Teivon haastattelussa.

”On tämä kyllä hieno hevonen.”

Pulkkaselle voitto oli 11. koko kauden aikana ja montelähtöjen voitoissa Pulkkanen jakaa ykkössijaa Janita Antti-Roikon kanssa. Pulkkanen on nyt voittanut Montekypärien kauden kolmesta osalähdöstä kaksi, ja kaarinalainen jatkaa luonnollisesti kokonaispisteiden kärjessä.

”Ihan huikea kausi ollut. Totta kai täytyy kiittää valmentajia ja hevosten omistajia, kun saa näin hienoja hevosia ohjastaa”, Pulkkanen kiitteli.

Montekypärien kauden seuraava osalähtö on vuorossa 20. heinäkuuta Vermossa.

Pistetilanne 3. osalähdön jälkeen

  1. Miisa Pulkkanen 44
  2. Anna Hiltunen 33
  3. Iida Vastamäki 27
  4. Marie-Helen Jansson 26
  5. Katariina Honkaperä 20
  6. Joanna Karling 17
  7. Amira El Jahiri 16
  8. Reetta Hirvonen 11
  9. Eveliina Hallapuro 7
  10. Noora Kivimaa 7