Hyppää sisältöön

Miia Salminen edustaa Suomea naisamatööriohjastajien EM-kisoissa 2022

Lähikuvassa Miia Salminen kukitettuna

Miia Salminen on ohjastanut yhteensä 324 lähtöä, joista 34 on päätynyt voittoon. Viime vuonna hän oli Suomen toiseksi eniten voittaja ajanut naisohjastaja ja ainoa naiskuski amatöörien SM-kilpailussa. Kuva Juho Hämäläinen

Naisamatöörienohjastajien Euroopan mestaruus kilpaillaan 10.-11.8.2022 Ruotsissa. Suomea kilpailussa edustaa mm. ravinaisten Suomen mestaruuden vuonna 2021 voittanut Miia Salminen.

Euroopan mestaruus ratkaistaan Bollnäsin ja Bergsåkerin raviradoilla kilpailtavissa lähdöissä. Molemmissa raveissa naiset ohjastavat kaksi lähtöä. Mestaruuden voittaa osalähdöistä eniten pisteitä kerännyt ohjastaja.

”Ihan tosi mahtavaa päästä kilpailemaan! Kilpailua on siirretty koronan vuoksi, mutta nyt vihdoin viimein se saadaan järjestettyä.” Miia Salminen iloitsee tiistaina matkalla Tukholmasta Sundsvalliin.

”Osa ohjastajista on jo ennestään tuttuja, joten meillä on täällä koolla hyvä porukka. Toivon tietysti viime vuosina lisääntyneiden ohjastuksien tuoneen tarvittavaa kokemusta, mutta jo pelkästään osallistuminen on niin hienoa, että menestys olisi bonusta sen päälle” Salminen päättää.

Bollnäsissä naisamatööriohjastajat kilpailevat lähdöissä kolme ja viisi. Bergsågerissa he ohjastavat lähdöissä kaksi ja viisi. Kilpailun järjestää Euroopan raviamatööriohjastajien liitto FEGAT.

Linkki käsiohjelmaan Bollnäs 10.8.2022

Linkki käsiohjelmaan Bergsåker 11.8.2022

 

Naisamatööriohjastajien Euroopan mestaruus, osallistujat 2022

Belgia: Beatrice Demoulin

Espanja: Coloma Roig

Hollanti: Hiltje Tjalsma

Italia: Elena Villani Orlando

Itävalta: Lisa-Marie Weil

Norja: Silje Kristin Eilertsen

Ruotsi: Jill Ivarsson

Saksa: Marlene Matzky

Suomi: Miia Salminen

Sveitsi: Barbara Aebischer

Tanska: Kamilla Plambech

 

Suomi on voittanut naisamatööriohjastajien Euroopan mestaruuden aikaisemmin neljästi

1973 Kaarina Lappi-Heininen

1993 Hanna Kaihlajärvi

2010 Saara Sihvonen

2013 Marika Parviainen

 

Lisätietoja SHKL:n sivuilla