Hyppää sisältöön

Menna Rantala aloittaa Uudet hevoskasvattajat projektipäällikkönä

Uudet hevoskasvattajat koulutushankkeen projektipäälliköksi on valittu agrologi (AMK) Menna Rantala. Rantala aloittaa työssään 1.1.2017.

MennaRantala
Menna Rantala
- Hyvillä mielin, mutta tiedän myös, että kentällä ja rahoittajilla on toiveita ja odotuksia, joihin meidän pitää parhaamme mukaan vastata, arvioi tunnelmia agrologi (AMK) Menna Rantala, joka aloittaa Uudet hevoskasvattajat-koulutushankkeen projektipäällikkönä tammikuusta alkaen. 

Taustaorganisaatioina ovat Hämeen ammattikorkeakoulu yhdessä Suomen Hippoksen kanssa.

 

Kasvattajakummeilta tietoa aloittelijoille

Vuosien 2017-18 aikana järjestettävä koulutuskokonaisuus sisältää hevoskasvatuksen ja jalostuksen koulutuspäiviä ja avoimia seminaareja. Merkittävä osa koulutusta on ns. kasvattajakummitoiminta, jonka tavoitteena on tiedon siirtäminen kokeneilta kasvattajilta aloittelijoille.

 

”Me Hevoskasvattajat”

Tarjonta on avointa kaikille, olipa kyseessä jo hevoskasvatusta harjoittava, uusi tai uutta virtaa kaipaava hevoskasvattaja. ”Me Hevoskasvattajat” – ilmapiirin lisäksi tärkeä osa ovat verkkototeutukset ja sähköinen viestintä. Tämä on tuttua Menna Rantalalle, joka on ollut mukana kehittämässä opetukseen liittyviä erilaisia digitalisaation mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Lisäksi hevostuntemus ja verkostot ovat tärkeä osa työtä.

 

- Hevosalalla olen toiminut monissa rooleissa: vuosien takaisessa EquineLife - projektipäällikkönä, opettajana Hämeen ammatti-instituutissa ja hevosharrastajana- ja omistajana. Minulla on ollut kaksi omaa suomenhevosratsua, joista toinen oli oma kasvattini. Tällä hetkellä olen osakkaana raviliigassa Pilvenmäellä, kertoo Rantala.

 

Nettisivut ja kevään ohjelma työn alla

Parhaillaan valmistellaan Uudet hevoskasvattajat - kotisivuja ja kevään ohjelmaa, jotka julkaistaan vuodenvaihteen jälkeen. Iso otsikko kiteytyy hyvin Rantalan näkemykseen:

 

- Hevosten ja hevosyrittäjien – nykyisten ja tulevien – hyvinvointi, turvallisuus ja vastuullisuus ovat erityisen tärkeitä.

 


Lisätietoja

Sirpa Pussinen, Hämeen ammattikorkeakoulu

puh. 050 5749 207, sirpa.pussinen@hamk.fi


Suvi Louhelainen, Suomen Hippos ry

puh. 050 574 5920, suvi.louhelainen@hippos.fi

 


Uudet hevoskasvattajat – koulutushanke. Hämeen ammattikorkeakoulu, yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa. Rahoituslähteenä EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-20).