Hyppää sisältöön

Mats Havulehdolla kaksi valmennettavaa ponien Suur-Hollola-ajossa

Jokimaalla ravataan tällä viikolla peräti kolmena päivänä. Huikean Suur-Hollola -viikonvaihteen kruunaa sunnuntai, jolloin kaviouralla ratkotaan Suur-Hollolan sankarit lämminveristen, suomenhevosten sekä shetlanninponien puolella.

Sunnuntaina ravataan peräti viisi kappaletta ponilähtöjä. Niiden kärkenä toimii shetlanninponien Suur-Hollola-ajo, missä voittaja kuittaa Suomen suurimman ponilähdön ykköspalkinnon, 500 euroa.

Mats Havulehdon tallista Lahteen saapuu peräti kaksi valmennettavaa. Kirkkaimpana tähtenä tuikkii Mini-Elitloppetin sankari Pomona II, joka nappasi komean voiton viime lauantaina Härmän Powerparkissa.

- Tamma on tehnyt kahdessa edellisessä startissa hienot esitykset, Mats Havulehto kiittelee.

- Viimeksi sen meno ei ollut yhtä sulavaa kuin toissa kerralla Kouvolassa, mutta se johtui siitä, että poni juoksi viimeksi ilman sekkiä, mikä vaikeutti sen menoa. Poni kilpailee kuitenkin todella hyvässä vireessä, mistä juuri osoituksena tuo sen viime startti.

Pomona II on juossut kaksi edellistä starttiaan autolähdöissä. Elina Miettusen ohjastama tamma juoksee tällä kertaa volttilähdössä ja starttaa matkaan 240 metrin takamatkalta.

- Tehtävä on haastava ja kierrettävää riittää. Tällä kertaa keulapaikalle ei ole asiaa, mutta ei se missään tapauksessa ole este voiton suhteen, ainoastaan hidaste.

- Tämän startin jälkeen meillä on tarkoitus ajaa Mikkelissä Pienmestaruus, ja sen jälkeen mennä Ruotsiin puolustamaan Mini-Åbergsin voittoa Jägersrohun.

Tallikaverilla voittosauma


Paalulta matkaan starttaa Oona Halmeen ohjastama Kaunisrannan Harry Potter, joka voitti keväällä kaksi lähtöä putkeen hienojen esitysten päätteeksi. Sen jälkeen putki kuitenkin katkesi, ja ori jäi tauolle.

- Se on ollut kahteen edelliseen starttiin vaisumpi, ja ori jätettiin pienelle tauolle. Mitään varsinaista vikaan tuohon vaisuuteen ei ollut, mutta sen pitäisi olla nyt parempi, ponin valmentaja Mats Havulehto vakuuttelee.

- Ori on vapaalta radalta parempi, ja tuosta voisi olla hyvä mahdollisuus keulajuoksuun. Vaikka Pomona on tallin ykkössauma, niin ei Harry Potterinkaan kanssa voi lyötynä lähteä matkaan.

Teksti: Toni Sarkama


WhatsApp Image 2018-06-29 at 13.57.56
Kaunisrannan Harry Potter vei nimiinsä ponien Helsinki-ajon huhtikuussa. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

5.ponilähtö klo 12:50 A-Ponit tasoitusajo 1640 m Poni Suur-Hollola-ajo p. 2.28.0 + 20 m/ 2,0 s P. 500 e.

1  Kaunisrannan Harry Potter 152 SH  /  Oona Halme
2  Aarteen Timantti 1347 SH  /  Lotta Mässeli
3  Golda Meaning  /  Mea Kerkelä
4  Gambra  /  Tiia Vehviläinen
5  Dilbert Great  /  Juuso Ikonen
6  Jokimäen Citruuna  /  Sanni Kuusisto
7  Niemenpellon Pätmän  /  Aino Salo
8  Rama Chiron  /  Sofia Kiukas
9  Goldenwild's Sammy 263 SH  /  Melissa Melkko
10  Nora IV 1098 SH  /  Elli Korpi
11  Hietarannan Julia 1023 SH  /  Fiia Espo
12  Strait's Poker  /  Väinö-Kalle Korhonen
13  Euforia  /  Tuukka Varis
14  Thorvald  /  Maria Kiukas
15  Ekslätts Sacrifice  /  Aada Salo
16  Pomona II  /  Elina Miettunen