Hyppää sisältöön

Master-kilpakärryt lopulliseen käyttökieltoon ravikilpailuissa

Raviurheilun keskusjärjestö Suomen Hippos on päätynyt asettamaan Master-kärryt lopulliseen käyttökieltoon ravikilpailuissa turvallisuussyistä.

Master-kärryt asetettiin toistaiseksi voimassa olevaan kieltoon 4. toukokuuta 2019 alkaen, ja asian jatkotutkimusten myötä tehdyn päätöksen mukaan kielto on nyt lopullinen.

 

Tarkemmissa tutkimuksissa on havaittu, että kärryjen vaaralliset rakenteet eivät ole millään päältä päin tehtävällä tarkastuksella havaittavissa. Master-merkkisissä kärryissä käytetyt materiaalit ovat olleet vaarallisia ja yhdistelminä toisiinsa sopimattomia, mikä on osaltaan edesauttanut hajoamisia. Lisäksi valmistettujen kärryjen laatu on epätasainen eikä kaikilta osin vastaa testattujen kärryjen laatua.

 

Käyttökiellon purkamista varten olisi ollut oleellista saada kärryistä vastaavan taho kutsumaan kärryt tarkastukseen ja varmistamaan niiden turvallisuus. Tähän ei kyseisen merkin epäselvien omistussuhteiden vuoksi valitettavasti kuitenkaan ole päästy.

 

Mikäli sinulla on Master-merkkiset kärryt, suosittelemme ottamaan yhteyttä kuluttajaneuvontaan ja edistämään asiaa sitä kautta.

 

Ponien Master-kärryt vapautettiin käyttökiellosta jo aiemmin, ja niille suoritettiin tarkastuksia kesän ajan. Tarkastuksista saadun tiedon perusteella ponien Master-kärryjä saa edelleen käyttää ravikilpailuissa, eikä niitä 19. elokuuta 2019 alkaen tarvitse ilmoittaa ja tarkastaa enää erikseen ravikilpailuissa.

 

Lisätietoja:

 

Martti Tala

Asiantuntijaeläinlääkäri, Suomen Hippos

martti.tala@hippos.fi

020 760 5244 / 040 354 0338