Hyppää sisältöön

Mascate Match Vermon EM-lähtöihin ilmoitettujen hevosten joukossa – katso ilmoitetut suomalaiset hevoset

Suomalaisten hevosten ilmoittaminen 12. lokakuuta Vermon EM-raveissa juostaviin 3- ja 5-vuotiaiden lämminveristen Euroopan mestaruus –lähtöihin päättyi tiistaiaamuna. Alustavalla ilmoitettujen listalla on mukana neljä 3-vuotiasta ja seitsemän 5-vuotiasta. Niiden joukossa ovat muun muassa Raviliiga HIFK:n Mascate Match ja Tammavaltikan vastikään voittanut Willow Pride.

Mascate Match Pekka Korpi Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Mascate Match ilmoitettiin 3-vuotiaiden Euroopan mestaruus -lähtöön. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Viralliset lähtölistat valmistuvat maanantaina 7. lokakuuta, jolloin selviää myös lopullisesti suomalaishevosten määrä EM-lähdöissä. Suomalaishevosten lukumäärä määräytyy sen mukaan, kuinka paljon muista UET:n jäsenmaista on ilmoitettu hevosia lähtöihin.

Jokaisella UET:n jäsenmaalla on vähintään yksi paikka molempiin lähtöihin. Enintään ulkomaalaisia edustajia voi olla jokaisesta maasta kolme kummassakin lähdössä. Suomalaishevosia voi olla EM-lähdöissä enemmän kuin kolme.

Jos lähtöön ei ole ilmoitettu täyttä määrää eli kahtatoista hevosta, järjestäjämaa saa täyttää loput paikat kotimaisilla hevosilla. Jos lähtö on jäämässä vajaaksi, on myös mahdollista, että suomalaishevosten osalta mukaan lopulliselle lähtölistalle nousee hevosia, jotka eivät ole nyt ilmoitettujen hevosten listalla.

Euroopan mestaruudesta saavat kilpailla vain oriit ja tammat. 3-vuotiaiden EM-lähdön voittaja ansaitsee 60 000 euroa ja 5-vuotiaiden voittaja 50 000 euroa.

Suomalaiset edustajat lähtöihin valitsee raviurheilun keskusjärjestö Suomen Hippos. Hevoset valitaan suurkilpailukarsintaperusteiden mukaan.

Suurkilpailusarjoissa karsitaan hevoset seuraavien periaatteiden mukaan:

- hevosen saavuttama voittosumma kilpailuvuonna sekä sitä edeltäneenä vuonna

- hevosten saavuttamat ennätykset ja sijoitukset kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden aikana

- hevosten keskinäiset kilpailut kilpailuajankohdasta vuosi taaksepäin

- hevosen sopivuus sarjaan ja nykykunto

Suomesta ilmoitetut 3-vuotiaat

Ferus Galax

First Class Lady

Mascate Match

Raskolnikov Frido

Suomesta ilmoitetut 5-vuotiaat

Callela Lisbeth

Cameron Evo

Club Nord Elit

Hotshot Luca

Le Gros Bill

Stonecapes Queila

Willow Pride

Vermon EM-raveissa kilpaillaan 12. lokakuuta myös 4-vuotiaiden lämminveristen UET Grand Prix –finaali, jonka ykköspalkinto on 200 000 euroa. UET GP:n karsinnat juostiin viime viikolla Ranskassa ja Ruotsissa. Suomalaishevosista finaaliin etenivät Graceful Swamp ja Lewis Ale, jotka voittivat omat karsintalähtönsä.

Lue lisää UET Grand Prix'n karsinnoista

Katso UET Grand Prix'n lähtölistat

EM-ravit.fi

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos

tuomo.pekonen@hippos.fi

040 557 3889