Hyppää sisältöön

Mascate Match jatkoi vakuuttavasti voittojen tiellä, Graceful Swamp odotetusti omaa luokkaansa

Finlandia-päivänä nähtiin upeita sooloesityksiä, tiukkaa kamppailua maaliviivalla ja supertähtien voittokulkua. Mascate Match ei antanut Seppeleajossa muille mahdollisuuksia, Graceful Swamp vei Glenn Kosmos Memorialin ja Polara viimeisteli hattutempun Erkon Pokaalissa.

Mascate Match Pekka Korpi Raviliiga HIFK 040519 kuva Hippos Hanna Laakso (2)
Raviliiga-Travliga HIFK:n omistama ja Pekka Korven valmentama ja ohjastama Mascate Match juhli ykkösenä kolmivuotiaiden Seppeleajossa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Finlandia-ajon ohella päivän odotetuimpiin lähtöihin kuului Seppeleajo, jossa Pekka Korven valmentama kolmivuotistähti Mascate Match pääsi esiintymään kotiyleisön edessä. Raviliiga-Travliga HIFK:n omistama superlupaus oli odotusten arvoinen ja kasvatti helpon näköisesti tiliään 11 000 euron ykköspalkinnolla.

- Turha minun sitä on kehua, se kehuu itse itseään ja näyttää miten hyvä on. Tänään ei tarvinnut antaa ihan kaikkea, Korpi totesi hymynkare huulilla 15,9/2100m voittoaikaan päättyneen juoksun jälkeen.

- ”Massi” on todella rauhallinen, kiltti ja käyttäytyy hyvin – ja osaa vielä juostakin. Se on tosi hieno.

Graceful Swamp Erkki-Pekka Mäkinen Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso (2)
Graceful Swamp ja Erkki-Pekka Mäkinen ottivat yleisönsä Glenn Kosmos Memorialin voittajaseremonioissa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Glenn Kosmos Memorial oli Erkki-Pekka Mäkisen valmentaman Graceful Swampin näytös. Nelivuotias ori kutsuttiin myös Finlandia-ajoon, mutta Mäkinen päätti antaa hevosen kehittyä vielä kohti absoluuttista huippua. Ari Moilanen ohjasti ”Sämpylän” voittoon ajalla 14,1/2100m.

- Hevonen on kasvanut ja voimistunut talven aikana, nyt se on luotisuora ajaa ja vauhtia tulee sitä myötä lisää, Moilanen arvioi.

- On kunnia-asia ajaa tällaista hevosta. Pääseekö enää koskaan ajamaan hevosella, joka menee kolme- ja nelivuotiaana näin – harvinaista herkkua.

Armottomana showmiehenä tunnettu Mäkinen otti seremoniapaikalla tuttuun tapaan yleisönsä.

- Vastustajia tuli Yhdysvaltoja myöten ja kaikki kunnia heille, mutta sanotaanko näin, että me menimme tänään puolitehoilla. Takatalvi, Suomi, Moilanen, Vermo – paha oli muiden meille tänään pärjätä!

North Lexus Olli Koivunen Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
"Turku on maailman hienoin paikka", totesi Olli Koivunen. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Suomalaisjuhlia jatkoi Olli Koivusen ohjastama North Lexus, joka nappasi paikan Elitloppet-viikonlopun Klass I –finaaliin toukokuun lopulle ruotsalaisten ja italialaisten vieraiden nenän edestä.

Ajalla 12,1/2100m tulleen voiton myötä Harri Koivusen valmentama ja Team Lexuksen omistama ruuna nousi vuoden voitokkaimmaksi hevoseksi Suomessa. Se on kerännyt vuoden yhdeksästä startistaan kuusi voittoa.

- Älyttömän kova vauhti täydellä matkalla! Rata on todella hienossa kunnossa olosuhteisiin nähden, Olli Koivunen äimisteli.

Harri Koivusen valmennettavista Staro Moschino otti kolmossijan, ja Questionmark Me täydensi tallin triplan nelossijallaan. Isänsä valmennustallin kovaan vireeseen Koivusella oli valmis vastaus.

- Turku on maailman hienoin paikka, siinä kalpenee Italiakin, Koivunen kuittasi.

Polara Antti Tupamäki 040519 Vermo kuva Hippos Hanna Laakso (2)
Polaran ja taustajoukkojen tähtäin on Elitloppet-viikonlopun kylmäveristen Elitkampenissa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Kylmäveristen Erkon Pokaalissa Antti Tupamäen valmentama ja ohjastama Polara viimeisteli hattutempun ja nappasi kolmannen kerran kilpailun voiton. Tällä kertaa ykkössija irtosi kovavauhtisen avauksen jälkeen ajalla 23,0/2100m. Yhdeksänvuotias ruuna kutsuttiin jo Elitloppet-viikonlopun kylmäverikohtaamiseen Elitkampeniin, ja Tupamäen kanssa Polaran omistava Janne Tiainen arveli Ruotsin reissun kuuluvan tämänkin kevään suunnitelmiin.


- Solvallaan on suunnitelmat, kun kutsukin on tullut. Odoteltiin vähän, että miten tämä kilpailu menee ja suunnitellaan sitten. Uskaltaisin väittää, että Solvallaan lähdetään, Tiainen veisteli.

Nelly-Janiika Korpikoski Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Nelly-Janiika Korpikoski kirkasti Prix Monté Finlandian kakkossijat voittoon Luxorious Lordin kanssa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Prix Monté Finlandiassa Nelly-Janiika Korpikoski kannusti Jaakko Salmisen valmentaman ja Peppi Salmisen omistaman Luxorious Lordin selvään voittoon. Korpikoski noudatti valmentajan ohjeita ja antoi mennä, kun tilaa tuli.

- Lähtöpaikka oli niin huono, että ajattelin rahasijan olevan optimaalinen. En ole kuitenkaan ennenkään kuvia tässä lähdössä kumarrellut, kahdesti Finlandia Montéssa toiseksi jäänyt Korpikoski hymyili.

EL Fitzgerald Björn Goop Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Björn Goop ohjasti EL Fitzgeraldin Arvid Åvallin Tammaderbyn ykköseksi. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Arvid Åvallin tammaderbyssä voittotaistelussa ykköspaikan piti Timo Nurmoksen valmentama ja Björn Goopin ohjastama EL Fitzgerald. Viisivuotiaan hevosen omistaa suomalainen East-West Stable.

- Tällä hevosella on hieno tyyli mennä ja se tulee pärjäämään tulevaisuudessa, Goop kehui ohjastettavaansa.

Katso kaikki Finlandia-päivän tulokset Hippoksen Heppa-järjestelmästä >