Hyppää sisältöön

MAS For You ja Shackhills Twister Kasvattajakruunu-voittoihin Seinäjoella – Siirin Valtsu Varsakunkku-finaalin ykkönen

Jukka Torvisen ohjastama MAS For You kiri 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finaalin ykköseksi Seinäjoella. Kuva: Kirsi Kantokoski

3-vuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunu-finaalit sekä 4-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaali ravattiin lauantaina Seinäjoella. 

Kauden viimeiset Kasvattajakruunu-finaalit huipensivat monien 3-vuotiaiden lämminveristen kilpailukauden. Tammojen puolella voittoon kiri vahvan loppukirin päätteeksi alastarolaisen Tanja Goman-Niemisen valmentama MAS For You, joka sai matkalla vetoapua edellä juosseelta Magic Madonnalta.

Kelpo esityksiä kauden aikana tehnyt tamma oli talvisissa olosuhteissa taustajoukoilleen jopa pienoinen yllätys.

”Kymenlaakso-ajon karsintaan se ei ollut ihan parhaimmillaan. Sitten saatiin hyvä startti karsinnassa, josta se petrasi tosi paljon tänne finaaliin. Oli vähän kysymysmerkki, miten tamma suorittaa hokkikengissä. Ihmeellistä oli, että se tuntui niissä paremmalta kuin kesällä”, ohjastaja Jukka Torvinen kertoi radan voittajahaastattelussa.

”Ihmettelin, miten se lopussa tuli noin helposti. Toki muilla oli laukkoja ja muuta, mutta meidän tamma oli tosi hyvä ja se kiri tosi hienosti.”

MAS For You:n omistaa Five Comrades Team. Mas Breeding Oy on kasvattaja. Juha-Pekka Nieminen on hevosen hoitaja.

Muille mitalisijoille sijoittuivat Pekka Korven valmentamat Magic Madonna sekä Birgit Combo.

Jari Kinnusen ohjastama sekä valmentama Shackhills Twister hallitsi oriiden ja ruunien finaalin jokaista metriä. Kuva: Kirsi Kantokoski

Shackhills Twister hallitsi jokaista metriä

Oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaalissa Shackhills Twister teki vakuuttavan esityksen. Toiselta radalta matkaan kiihdyttänyt ruuna hallitsi lähdön jokaista metriä. Valmentaja Jari Kinnunen vastasi tuttuun tapaan ohjastuksesta.

”Kausi rupeaa olemaan pulkassa, niin nyt rupeaa olemaan parasta mahdollista Twisteriä mitä on ollut. Nyt se meni startissa ihan miten kuski halusi, että ihan kahdella sormella sai ajaa”, Jari Kinnunen kehui voittajahaastattelussa.

Kausi on sujunut lahjakkuudella erinomaisesti. Ikäluokan pääkilpailussa tuloksena oli toinen sija, ja uran viidestätoista startista kymmenen on päättynyt voittoon. Kinnusen uralle mahtuu useita huippuhevosia, mutta Shackhills Twister nousee ylitse muiden.

”Vähän meinaa sammaltaa. Kyllä tässä on tunteet pinnassa”, Jari Kinnunen kuvailee osakasvattinsa menestystä kasvattajakilpailussa.

Kinnusen kanssa hevosen omistajana sekä kasvattajana toimii veli Jarmo. Terhi Heimo vastaa hoidosta.

Toisen sijan nappasi maalisuoralla kovaa kirinyt Bee Combo ja kolmannelle sijalle ylsi johtaneen selässä juossut Planbee.

Siirin Valtsu vakuutti Varsakunkussa

Suomenhevosten Varsakunkussa Siirin Valtsu nappasi kauden kymmenennen ykkössijansa. Voitto irtosi vakuuttavalla tyylillä, vaikka viimeisellä 500 metrillä kilpakumppani V.G. Voitto teki vahvaa esitystä toisella radalla. V.G. Voitto laukkasi kuitenkin loppukaarteessa, eikä Siirin Valtsua ohjastaneella Hannu Torvisella ollut vaikeuksia voiton varmistamisessa.

Siirin Valtsun perässä toisen sijan vei tamma Sarikan ja kolmannelle sijalle ylsi Vieskoff. Siirin Valtsun voittoaika oli 27,9/2120 metriä.

Petri Laine on Siirin Valtsun valmentaja, kasvattaja sekä omistaja. Ida Laine vastaa hoidosta.